Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

1. GÜNDOĞAN’DA BİRİNCİ SORUN SAĞLIK OCAĞI

GÜNDOĞAN MAHALLESİ ÇÖZÜM İSTİYOR

Altıeylül İlçesindeki 1. Gündoğan Mahallesi sakinleri sağlık ocağı istiyor. 1. Gündoğan Muhtarı Kadir Yeşil, Hasan Basri Çantay’da yapılması planlanan sağlık ocağının mahallesine yapılması için vatandaşları da elini taşın altına koymaya davet etti. Yeşil, “Mahalle olarak en büyük sorunumuz Sağlık Ocağı” dedi.

 

1.Gündoğan Mahallesi olarak mahalle sınırları içerisinde kalan alana sağlık ocağı istediklerini söyleyen muhtar Kadir Yeşil, “Biz Gündoğan Mahalle Muhtarlığımızın yanına sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Bu konuda azalarımızı topladık. Bilgilendirme yaptık. Onlarla karar verdik ama mahallemizde yer olmadığı için yeni muhtarlığımızın 100 metre ilerisinde binanın altına 17 Nolu Sağlık Ocağı açılıyor. Bu Hasan Basri Çantay Mahallesi bünyesinde olacak. Bizim sınırlarımız içerisinde olmasını istiyoruz. Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde iki sağlık ocağı olacak” dedi.

 

“KENDİ MAHALLEMİZDE İSTİYORUZ”

Sağlık ocağı yapılması için harekete geçildiğini fakat bunun Hasan Basri Çantay Mahallesi sınırları içerisinde kalması nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen Muhtar Yeşil, “6 Nolu sağlık ocağından 17 Nolu sağlık ocağına intikal edilmesi için vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi ile görüştüm. Zekai Başkanımız ile görüşmemde yeni muhtarlık binamızın yanında bulunan çocuk parkına sağlık ocağı yapılmasını istedim. Park alanının yeşil alan olarak geçtiği için vatandaşların olumsuz karşılayabileceklerini söylediler. Tabi en büyük sorun sağlık ocağı. Sağlık ocağı yapılabilecek bölge içerisinde kalan alanları tek tek inceledik. Fakat vatandaş bizden kirayı dolar, EURO bazında isteyince Sağlık Bakanlığı buna karşı geldi. Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde kendi imkanlarıyla buldukları Cengiz Topel Caddesi üzerindeki yere 17 nolu sağlık ocağını kuruyoruz. Biz bunun kendi mahallemiz sınırları içerisinde yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SU BASKINLARI DA BÜYÜK SIKINTI

Muhtar Kadir Yeşil mahallede sağlık ocağından başka sorunlarla da uğraştıklarını söyledi. Özellikle yağışlı havalarda biriken yağmur sularının su baskınlarına neden olduğunu belirten Yeşil, “Yağmur sularının gitmesi için drenajlar olmadığından yağmur yağdığı zaman Gümüşçeşme, çarşı ve Gündoğan Mahallesi olarak bütün yağmur sularını mahallemizde topluyoruz. Bu durum su baskınlarının olmasına ve yolların göle dönüşmesine neden oluyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu, ilerleyen günlerde bu konuda iyileştirmeler yapılacağını ve drenaj çalışmaları olacağını söyledi. Bizim yapmış olduğumuz incelerin sonucunu yazılı ve telefonla BASKİ ve Altıeylül Belediyesi’ne bildirerek arızaların çözümünün yapılmasını istiyoruz. Onlar da büyük bir özveriyle bunu gerçekleştiriyorlar” dedi.

 

“BAŞKANLARA RAHAT ULAŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinin istek ve şikayetlerine anında çözüm bulduklarını söyleyen Muhtar Yeşil, “Mahalle sakinlerimiz dertlerini, sıkıntısını bize gelip bildiriyorlar. İsteklerini ve önerilerini alıyoruz. Daha sonra ise bunu yetkili yerlere bildirip gereğinin yapılması için harekete geçiyoruz. Biz belediye başkanlarımıza rahat rahat ulaşıyoruz. Belediye Başkanlarımız olmasa dahi birim amirlerine ve daire müdürlerine rahatlıkla ulaşarak sıkıntılarımızı aktarıyoruz. Tüm sıkıntılar da imkanlar dahilinde çözülüyor” dedi.

 

ÇAMURLU YOLLAR

Kentsel dönüşüm nedeniyle kazılan yerlerin, çamurlu bir görünüm bıraktığını söyleyen Muhtar Yeşil, “Bizim mahallemizin yüzde 40’ı kentsel dönüşüme girdiği için çoğu yerler kazılıyor. Bunun sonucunda çamur ve su birikintileri oluyor. Bu konuda yetkililerin biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. Çalışma yapıldıktan sonra üzeri kapatılıp bir an önce bitirilirse kötü görüntü de ortadan kalkmış olur” diye konuştu.

 

 YARDIMA MUHTAÇ ÇOK İNSAN VAR

  1. Gündoğan Mahallesi Muhtarı Kadir Yeşil, “Mahallemizde yardıma muhtaç çok sayıda vatandaşımız var. Onlara biz de imkanlarımız dahilinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ama onları ALGEM’e, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na ve ya ilgili yerlere yönlendirerek çarelerine çözüm arıyoruz. Mahallemizde her şey yolunda ilerliyor. Şu an tek sıkıntımız sağlık ocağının mahallemiz sınırları içerisinde yapılacak olmaması” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu