GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

1268,43 m² TERKİN TAPUSU NEREDE?

Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın bazı üyelerinden, Tapusu Oda’nın uhdesinde bulunan 6720 Ada 1 parsel de bulunan 2444,22 m² ölçümlü gayrimenkul ile ilgili alanda yapılan ifraz ve sonucunda terki yapılan 1268,43 m²’lik bölümle ilgili yüksek sesli itirazlar geliyor.

 

Tapularnerde

 

Oda Başkanı İsmail Pala tarafından 30.11.2015 tarihinde Karesi Belediyesine verilen bir dilekçeyle söz konusu parselin krokisinde yer alan Park ve Trafoya giden kısmının Karesi Belediyesine, Otoparka giden kısmının ise Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak tescilini talep etmesi ve Encümen Kararı ile bu talebin gerçekleşmesine rağmen halen tapu tescillerinin yapılmaması bu itirazları güçlü kılıyor.

Oda üyeleri, 10.12.2015 tarihinde Karesi Belediyesi Encümenin de alınan karar ile Karesi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne terki ve tescili kararına rağmen 1268,43 m² arsanın tapu kadastro kaydında bir tescilin kaydedilmemiş olmasına dikkat çekip Küçüksan alanında ve uhdesinde olması gerektiğini ifade ediyor. Üyeler bu konu ile ilgili soruların bir an önce yanıtlanmasını bekliyor.

 

Tapularnerdese1

 

İŞTE ODA ÜYESİ ESNAFLARIN CEVAP BEKLEDİĞİ SORULAR

Terki yapılan ‘1268,43 m²’ Arsanın mevcut imar koşulları göze alındığında KÜÇÜKSAN’ın uhdesinde kalması gerekmiyor mu?

Karesi Belediyesi encümen kararına bakıldığında otopark alanının Büyükşehir’e, Park alanı ve trafo alanının Karesi Belediyesine terki ve tapu tescili gerekiyorken, neden Tapu kadastroda her iki Belediye adına tescil ettirilmiyor?

“1268,43 m²”arsanın tapusu nerede

En önemlisi Karesi Belediyesi encümen kararına binaen Karesi ve Büyükşehir Belediyesi tapu kadastroda terklerin tescilini yaptıracak olursa bu Küçüksan’ın uhdesinde bulunan benzer alanlara da emsal teşkil eder mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu