GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

“15 Temmuz Karanlıktan Aydınlığa Uzanan Bir Destandır”

MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal, 15 Temmuz FETÖ Hain Darbe Girişimi’nin 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin bir açıklama yaptı.

Erdal, yaptığı açıklamasında 15 Temmuz’un karanlığa mahkum edilmek ve teslim alınmak istenen bir milletin aydınlığa uzanan destansı mücadelesinin adı olduğunu belirterek, ‘’15 Temmuz’da necip milletimiz; birliği, cesareti ve kahramanca tavrıyla işgalci darbecilere ‘dur’ demiş ve tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir’’ dedi.

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi’nden sonra geçen 2 yılın ardından milletin istikbali, istiklali ve istikrarı adına gösterdiği kararlılığı devam ettirdiğini ifade eden Erdal, “Bu süreç ekonomimiz için de büyük bir sınav olmuştur. Hain Darbe Girişimi’nin en az kayıpla atlatılması ekonomimizin güçlü ve dinamik potansiyeli ile direncini göstermiştir. Özel sektörün ve Hükümetin üretime, yatırımlara, istihdama ve ihracata hız kazandırmaya yönelik çabaları bu kayıpların telafisinde önemli rol oynadı. Ekonomi yönetimi de bu süreçte üzerine düşeni yaptı. Türkiye ekonomisi, dünyada büyüme rekorları kırarak dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına girdi. Biliyoruz ki güçlü bir ekonominin en önemli dayanağı, güçlü bir demokrasi ve istikrardır.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu