GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

15 Temmuz şehitleri Karesi’de anıldı

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, KADEM ve Karesi Kent Konseyi üyeleri kanlı gecede yaşanan olayların fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açtı, şehitlerimiz için dua okudu, ardından da halka Türk Bayrağı ve lavanta dağıttı.

 

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, KADEM Başkanı Zeliha Kahraman ve Karesi Kent Konseyi Üyeleri Karesi Belediyesi önünde, 15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin bastırılmasının yıl dönümünde fotoğraf sergisi açıp şehitlerimiz için dua okudu ardından esnafa, vatandaşlara Türk Bayrağı ve lavanta dağıttı. 15 Temmuz hatıra defterine düşüncelerini yazıp imzalayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 15 Temmuz 2016’ı akşamını dün gibi hatırladığını vurguladı. O akşam ne yazık ki Türkiye’de değildik. Balıkesir’den geniş katılımlı bir heyetle TİKA ve Bosna Hersek’te kardeşlerimizle birlikteydik. 15 Temmuz akşamı tankların yolları kestiği ile ilgili haber geldi. Hemen Balıkesir’deki başkan vekilim Yusuf Hocaoğlu’nu aradım.

Hemen belediyenin bütün ışıklarını yak. Bütün zabıta arkadaşları göreve çağır. Zabıtalar sokaklarda halkı meydanlara davet etsin” diye talimat verdim. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonumuzla uçaklar kalkış yapamasın diye havaalanlarına kamyonlarımızı, vinçlerimizi ve itfaiye araçlarımızı gönderdik. 16 Temmuz sabahı saat 09.00’da yaklaşık Bosna’da hemşerilerimizle birlikte 20 farklı uluslararası medyanın katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Allah’ın izniyle darbe girişimini püskürttük.  Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması dileğiyle 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle , gazilerimizi de minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından anı defterine düşüncelerini yazan Başkan Yılmaz ve konuklar 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi ve Milli Kuvvetler Caddesi’nde esnafa ve vatandaşlara lavanta demeti dağıttı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu