GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen “İstiklal ve İstikbal Mücadelesi 15 Temmuz” konulu panel önceki akşam Bandırma Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun yanı sıra Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı ve Bandırmalılar katıldı. Kültür Merkezi’nin tamamen dolduğu gözlenen paneli A Haber Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı yönetirken, İletişimci Fatih Akbaba, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Saadet Oruç ile A Haber ve ATV Haber koordinatörü Fatih Atik konuşmacı olarak katıldılar.

15 Temmuz gecesi yaşananları ve gazeteci olarak anılarını paylaşan konuşmacılar o geceyi anlatırken adeta yeniden aynı duyguları yaşamaları zaman zaman duygu patlamalarının yaşanmasına neden oldu.

Söyleşinin son bölümünde katılımcılara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirerek özetle şunları söyledi; “Konunun öznesi 15 Temmuz olunca başka bir duyguyla bakıyoruz konuya. Bugün bu değerli gazetecilerimizi Bandırmalılar ile buluşturarak o kara geceyi hatıralarla bir kez daha yaşadık. 15 Temmuz bizler için ikinci Kurtuluş Savaşıdır. Tabii ki bunu gelecek nesillere doğru anlatmamız lazım. Unutmamamız ve unutturmamız lazım. Bu bir istiklal ve istikbal savaşıydı. Çünkü Türkiye çok darbeler gördü. Darbelere alışkın bir Türkiye vardı. Ama bu diğerlerine hiç benzemiyordu. Ülkeyi tamamen bölmek, parçalamak ve ülkeyi istila etmeyi amaçlayan hain bir girişimdi. Bundan sonra ne yapmamız lazım. Artık yerel yönetimlere de çok iş düşüyor. Sadece genel yönetimler değil, yerel yönetimler de 15 Temmuz’u unutmayacak, unutturmayacak projeler yapmalı, işler yapmalı, eylemler yapmalı söylemler geliştirmeli. Biz 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için Türkiye’de ilk kez 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halis Demir Anıtı’nı yaptık. 15 Aralık 2016’da anıtımızın açılışını gerçekleştirdik. 3 defa bu anıt projesiyle ödül aldık. Başbakanımız, bakanlarımız gelip ziyaret ettiler. Çok sade, mütevazi ama çok anlamlı bir anıt olduğunu söylediler.

Bir anekdot daha anlatmak istiyorum. Meclis’in açılışında İstiklal Marşı okunuyor. İstiklal Marşımız okunurken; bazı vekiller o meclis salonunda yoktu. Onların meclise girmesine sebep olanlar, arkamızda PKK-PYD var diyen o siyasi partinin vekillerinin meclise girmesine sebep olanları hakka, halka ve Bandırmalılar’a havale ediyorum. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu