GündemDünyadan HaberlerEğitimSpor

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Balıkesir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda kutlandı. Öğrencilerin ve sporcu öğrencilerin gösterileri ilgi çekti.

GAR ÖNÜNDEN ANITA YÜRÜDÜLER

Balıkesir’de kutlamalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği resmi kutlama çerçevesinde gerçekleşti. Balıkesir Tren Garı önünde protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve bazı sporcular, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri ve Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı’na yürüdü. Anıta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu tarafından çelenk sunumu yapıldı.

ARICIOĞLU ‘YİĞİTLER TÜKENMEZ’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Ritmik Jimnastik, Judo, Karate, Sportif Aerobik, Okçuluk, tahta kırma ve yakın dövüş taktiklerinin sunulduğu kutlama programında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, 19 Mayıs’ın, “Necip milletimizin onurlu mücadelesinin yeniden şahlanışıdır.” dedi. Arıcıoğlu, “Yüz binlerce Şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza dek korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Balıkesir’den bir kez daha, şanlı bayrağımızın inmeyeceğini, ezanımızın dinmeyeceğini, aziz vatanımızın bölünmeyeceğini ve yiğitlerimizin tükenmeyeceğini haykırıyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”şeklinde konuştu.

YAZICI ‘GELECEĞİ İNŞA EDECEKSİNİZ’

Vali Yazıcı, ” Geleceğimiz olan gençlerin hem kendileri, hem aileleri hem de ülkelerine yararlı insanlar olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Güçlü, esenlik ve refah dolu geleceğimizi gençlerimiz inşa edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu Cennet Vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.

KATILIM SAĞLAYANLAR

Etkinliklere Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Levent Sökal, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Karesi Kaymakamı Abdülkerim Demir, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu