GündemDünyadan HaberlerKöşe Yazıları

2.ULUSLARARASI UŞAK TİYATRO FESTİVALİ

Bir Festival düşünün içinde dostluk, samimiyet, sıcaklık ve aile ortamı olsun bir festival düşünün aynı amaç için toplanan insanları birbirine kenetlesin. Bu Festivalin adı 2. Uluslararası Uşak Tiyatro Festivalidir..

Son 4 yıldır yaklaşık 10’a yakın tiyatro festivaline katıldım, bir çok festivalde oyunlar oynadım. Katıldığım Festivaller içerisinde unutamadığım gerçekten önemli dostluklar ve bağ kurduğum festival Uşak Tiyatro Festivali oldu. Geçtiğimiz Tiyatro Sezonu 1. sine katıldığım Uşak tiyatro festivali bugün 2 yaşında ve Uluslararası boyutta yapılıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen tiyatro toplulukları oyunlarını sergilerken kendi şehirlerini de Uşakta temsil etme imkanı buluyorlar. Bu bağlamda 2.Uluslararası Uşak Tiyatro Festivaline Sırbistan, Almanya gibi ülkelerin tiyatro ekiplerinin yanında İstanbul, Denizli, Balıkesir, İzmir’den ekipler katıldı. 7 gün süren festivalde çocuk ve yetişkin oyunları Uşaklı izleyiciyi ile buluşurken, Tiyatro yönetmenlerinin verdiği atölyeler ise tiyatro öğrencileri için bulunmaz bir nimet…
Bu festival için emek veren ve gece gündüz çalışan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu ve kıymetli ekibini kutluyorum..

Sanat Dostu Başkan..
Belediye başkanı yaptığı hizmetlerle tanınır ama benim için belediye başkanı sanata ve sanatçıya ne kadar önem veriyor bu daha önemlidir. Bu anlamda Böylesi bir tiyatro festivalini gerçekleştiren Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’ı tebrik etmek lazım. Sanat dostu Başkan alkışlar sana..

Festival Analiz..
Festivalde izlediğim oyunlar arasında en beğendiğim Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosunun oynamış olduğu “Salaklar Sofrası” oldu. Oyunun dekoru küçük bir Devlet Tiyatrosu havası katarken, oyunun ana karakterinin performansı gayet başarılıydı. Bir Vodvil türü olan oyunda tek sorun temponun yavaşlığı gibi göründü. Alkışlar Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosuna..
Sarayköy Belediyesi Gençlik Dükkanı Tiyatro grubu ise Bizim Hastane oyunu ile beklentinin üstünde bir performansla yüz güldürdü.
Festivalin atölyelerini incelediğimiz zaman; BSM Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan’ın vermiş olduğu Takım Çalışması ve Motivasyon Atölyesi ile gençler eğlenceli zaman geçirirken; güven, ekip olma gibi kazanımlar elde ettiler. İyi bir lider nasıl olmalıdır? sorusuna cevap aradılar.
İzmir Devlet Tiyatrosu Oyuncusu Burcu Aksakal’ın vermiş olduğu “Oyunculuk Yolculuğu” isimli atölyede ise öğrenciler kendimi ne kadar tanıyorum ? sorusuna cevap aradılar ve çeşitli bedensel uygulamaların yer aldığı atölyede ise kazanımlar güven, kendini tanıma, insanın kendi merkezine inmesi oldu.
Tiyatroyla kalın, dostça kalın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu