GündemÖzel Haberler

‘2002 RUHU GERİ DÖNDÜ’

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, belediyelerdeki ve teşkilattaki değişim sürecine dair MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kamil Akyürek: Kamuoyunda çok yakın takip edilen, yerel yönetimlerle ilgili bir değişimi yaşadık. Bununla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim? Bir de çok erken olabilir ama bu değişimin hemen sonrasında tespit edebildiğiniz, gerek parti olarak gerekse genel anlamda seçmen bazında nasıl karşılandığına dair bir tespitiniz var mı?

 

Hasan Demiraslan: Öncelikle AK Parti, reform, değişim ve dönüşüm partisidir. Stotükocu ve ya tutucu değildir. Ezberleri bozan, ilkeleri değiştiren reformist bir partidir ve aynı zamanda AK Parti bir dava hareketidir. Dava partisi olmak, istişare ile hareket etmeyi gerektirir. Partimizde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, Milletvekilleri, İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, kendisini bu millete hizmet etme noktasında bir nefer olarak gören her arkadaşımız istişare ile hareket eder ve bu istişarenin sonuçlarına da riayet eder.

Bu sorumluluk 11 milyonluk üyesi olan büyük ailenin her bir ferdinin uymasını gerektirir. Partimizin belli kuralları, tüzüğü, programı vardır ve doğal olarak biz bunlara uymalıyız. AK Parti’de kişiler makamlar ve statüleri ile değil görev ve sorumluluklarıyla hareket ederler. Girdiğimiz her seçimi kazanmamıza rağmen, bu süreç içerisinde halkımızın istekleri doğrultusunda en başta kendi içimizdeki değişimi ve dönüşümü gerçekleştiriyoruz. İktidar partisi olarak bizler 15 yıllık iktidarlığın bize verdiği sorumlulukla hareket ediyoruz. İktidar olmanın barajı artık yüzde 50+1 oldu. Biz de artık bunu göz önünde bulundurarak şimdiden kararlı bir şekilde bu seçime hazırlanıyoruz. Hazırlanmak da zorundayız. Bu doğrultuda bazı yerel yönetimlerimizde değişimler söz konusu oldu. İlimizde de Büyükşehir Belediye Başkanı’nda değişiklik oldu. Tabi burada şehrimiz için teşkilatımız, vatandaşımız için hayırlı olsun diyoruz.

BİZDE FİKİRLERİMİZİ BEYAN ETTİK

Kamil Akyürek: Genel Merkezin aldığıdeğişim ile ilgili kararda sizlerle de istişare edildi diye biliyorum. Bu doğru mu? Siz de bu istişarelerde değişim yönünde bir görüş beyan ettiniz mi?

 

Hasan Demiraslan: Az önce de söylediğim gibi bizim partimiz istişare ile hareket eden bir parti. Gerek göreve getirilirken gerek bu tarz değişikliklerde her zaman istişare ile hareket ederiz. Biliyorsunuz halen devam eden ilçe kongrelerimiz var. Bu ilçe kongrelerinde de istişare önceliğimiz. Burada nasıl hareket edelim? Arkadaşlarımızla devam edelim mi, etmeyelim mi gibi konularda istişarelerimizi yapıyoruz. Aynı şekilde bu belediye başkanları ile ilgili olarak bir değişiklik söz konusu olduğu için  istişareler yapıldı bizde fikirlerimizi beyan ettik elbette.

 

Kamil Akyürek: Sizin tespitiniz, genel merkezin tespiti ile aynı mıydı?

 

Hasan Demiraslan: Biz sürece ilişkin fikirlerimizi beyan ettik. Düşüncelerimizi söyledik genel merkeze. Genel merkez de bu doğrultuda karar verdi. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Altıeylül Belediye Başkanımız bu göreve layık görüldü. Dolayısıyla Altıeylül Belediye Başkanlığında da boşalma oldu. Ondan sonra da istişarelerimiz, temayüllerimiz oldu. O doğrultuda da yine Hasan Avcı arkadaşımız, Belediye Başkanı olarak seçildi. Ona da hayırlı olsun diyoruz.

‘YETKİ İL BAŞKANLARINDA OLACAK’ 

Kamil Akyürek: Ak Partili seçmenin teşkilat ve Belediye Başkanı arasında bir uyum ve ahenk beklentisi var. Sizin Zekai Kafaoğlu’nun İl Başkanı olduğu dönemde, il gençlik kolları başkanlığı yaptığınızı ve O dönemde bir uyum sergilediğinizi biliyoruz. Aynı uyum, aynı eşgüdüm Cumhurbaşkanının İl Başkanlarına verdiği ‘yetki il başkanlarında olacak’  talimatından sonra bugün de geçerli olacak mı?

 

Hasan Demiraslan: Biz Zekai Bey ile birlikte 2003-2007 yıllarında Zekai Bey İl Başkanı iken ben de Gençlik Kolları Başkanıydım. Beraber çalıştık. O dönem de çok sıkı bir şekilde çalıştık. Hep söyleriz ya 2002 Ruhu diye. İşte o zamanlar 2002 ruhunu beraber yaşamıştık. Güzel çalışmalar gerçekleştirmiştik. Bundan sonra da inşallah aynı uyum içerisinde devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi ‘Teşkilatlar, asıl olandır’ Cumhurbaşkanımız teşkilatları çok önemsiyor. İllerde ki teşkilat başkanları da tabi ki yönetimin merkezinde. Tabi bu bizim teşkilat kültürümüzde, AK Parti ailesinde zaten bilinen ve saygı duyulan bir durumdur. Benim şahsım için değil, buradaki kuruma konuma ilişkin olması gereken, Cumhurbaşkanımızın dediği şekildedir. Bu süreci yönetecek olan kişi İl Başkanlığıdır. Biz Zekai Başkanımızla birlikte daha önce olduğu gibi bundan sonra da çok uyumlu bir şekilde bu işi yürüteceğimize inanıyorum.

 

Kamil Akyürek: Biz sizin yoğun bir mesaiyle çalıştığınızı biliyoruz. Sanki yarın seçim varmış gibi teşkilattaki bütün organların harıl harıl çalıştıklarını görüyoruz. Bir erken bir seçim bekliyor musunuz?

 

Hasan Demiraslan: Aslında seçim olsun yada olmasın bizim teşkilatımızın gerektirdiği sistem esasında budur. Ak Parti sandık bazlı çalışma sistemini benimsemiş bir partidir. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ve inşallah da bunu gerçekleştireceğiz. İlçe kongrelerimizi önümüzdeki ayın onunda bitiriyoruz. İlçe kongreleri biter bitmez, yıl sonuna kadar bütün mahalle başkanlarımızı tekrar gözden geçireceğiz. Değişiklik yapılması gereken yerde değişiklikleri yapacağız. Sandık Başkanlarını belirleyeceğiz ve 2018’e geldiğimizde tüm ilçe başkanlarımızla, ilçe yönetimlerimizle, mahalle başkanlarımız ile seçime tam ve donanımlı bir şekilde hazır olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu