Gündem

21 YABANCI ÖĞRENCİ BALIKESİR’DE

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde, Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü daha yakından tanımak için 12 farklı ülkeden Balıkesir’e gelen 21 genç, Vali Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti

 

TÜRKÇEM BENİM SES BAYRAĞIM

 

Türk dilini ve kültürünü gerçekleştirdiği eğitim ve kültürel faaliyetlerle dünyanın dört bir köşesine başarıyla taşıyan Yunus Emre Enstitüsü, her yıl on binlerce insana Türkçe öğretiyor. Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışındaki Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler ile yurt dışındaki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde okuyan yabancı öğrenciler “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında Balıkesir’e geldiler.

 

21 YABANCI ÖĞRENCİ BALIKESİR’DE

 

Irak, Azerbaycan, Kosova, Fas, Lübnan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Güney Kore, Gürcistan, İngiltere, Arnavutluk İran’dan gelen 21 yabancı öğrenci, Balıkesir Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı refakatinde Vali Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışma ile yurt dışında Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de konuk edilmesini, Türkçe’yi ve Türk kültürünü daha yakından yaşayarak öğrenmesini amaçlayan 2017 Yaz Okulu programı devam ediyor.

 

YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRKÇE TANITIM YAPTI

 

Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) 3 hafta sürecek Türkçe eğitiminin yanı sıra, kentin tarihi, kültürel ve coğrafi alanlarını gezecek olan yabancı gençler, Vali Ersin Yazıcı ile Valilik Makamında bir araya geldi. Gençler, Vali Yazıcı’ya kısa zamanda öğrendikleri Türkçeleri ile kendilerini tanıttı. Ardından Vali Yazıcı Balıkesir’in tarihi, coğrafi ve sosyolojik özellikleri hakkında gençleri bilgilendirdi.

“BALIKESİR’E GELDİĞİNİZ İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, “Dünyanın dört bir tarafından ve farklı ülkelerinden ülkemize, ilimize ve üniversitemize gelen siz değerli arkadaşlarımızı bir arada görmek ve ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın bir dört tarafından Türkçelerinizi geliştirmek için yaz okuluna katılan sizleri, tatil yapmak yerine buralarda Türkçeyi daha iyi öğrenmek ve eğitim almak adına gelmenizden dolayı da tebrik ediyorum. Balıkesir gibi eşi ve benzeri olmayan bir bölgeye gelmenizden dolayı da çok şanslısınız. Sizleri Balıkesir’de ağırlamaktan bir kez daha gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu uygulamanın hayata geçmesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

TÜRKÇE, DÜNYADA EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER ARASINDA YER ALIYOR

 

Öğrenciler Türkçe’nin dünyada en çok konuşulan diller arasında olduğu ve Türkiye’yi çok sevdikleri için Türkçe öğrendiklerini dile getirirken, gelecek planlarını da Türkiye üzerine kurmayı düşünüyorlar. Öğrencilerin kimi eğitim, kimi de çalışmak için Türkiye’de kalmak istiyor.

Lübnan’dan gelen Rayan Kazaz ise, “Ben Beyrut’tan Türkçe öğrenmek için geldim. Türkçe çok eğlenceli bir dil. Türkiye ve Balıkesir’de tarihi geziler yaptık. Burayı çok sevdim ve beğendim. Türk kültürünü beğeniyorum. Türkçe öğrenmek benim için zor ama her hafta daha da iyileşiyorum. Türk yemekleri pişirmeyi öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YUNUS EMRE’NİN DİLİ İLE DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

Programın kapanışı ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığınca himaye edilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yunus Emre’nin dili ile dünyaya barış mesajı verecek.

Ziyaret, Vali Yazıcı’nın gençlerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu