Gündem

30 yaşında bypass ameliyatı oldu

Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi, ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonunda, göğüs ağrısı şikayeti ile Balıkesir Sevgi Hastanesi’ne sevk edilen 30 yaşındaki Orhan Karataş’a, acil olarak koroner anjiografi yapıldı. Anjiografi’de kalbin bir damarına daha önceden yerleştirilmiş olan stentin tıkandığı ve kalbi besleyen damarlardan bir tanesinde yırtılma olduğu gözlendi. Kalbi besleyen üç damardaki tıkanıklık nedeniyle acil olarak ameliyata alınan Karataş adlı genç hastaya, 2.5 saat süren koroner bypass ameliyatı yapıldı. Ameliyat ekibinde Profesör Dr. Mustafa Saçar ve ekibi ile Anestezi uzmanı Feridun Alkan yer aldı.

Gerçekleştirilen ameliyatta, hastanın 3 damarına bypass uygulandı. Ameliyattan sonraki gün servisteki odasında görüştüğümüz hasta Karataş, hem ameliyat ekibine, hem de yoğun bakım ve serviste yattığı sürede kendisi ile yakından ilgilenen sağlık personeline teşekkür etti. Profesör Dr. Mustafa Saçar, yaptığı açıklamada Koroner kalp rahatsızlıklarının kalıtımsal ve sonradan kazanılan risklerle ilişkisi olduğunu belirterek düzensiz beslenme, sigara ve hareketsiz yaşam tarzı ile kalp damarlarının daha hızlı tıkanabileceğini ifade etti.

Özellikle sigaranın kalp damarları üzerindeki etkilerine değinen Dr. Saçar, “Tütünlü maddeler, düzensiz yaşam, stres ve kötü beslenme nedeniyle kalp rahatsızlıkları artık çok daha erken yaşlarda görülebiliyor. Bu nedenle genç, yaşlı herkesin kalp ve damar hastalıkları açısından yaşam tarzını gözden geçirmesi gerekmektedir. En ufak bir şüpheli durumda bile doktoruna başvurması önemlidir. Sevgi Hastanesi’nde kalp ve damar hastalıklarına yönelik tanı ve tedavi yöntemleri dünya standartlarında yapılmaktadır. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden hastanemizde yapılan ameliyatlarda yüksek teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. Ekibimiz muayene ve kontrollere gelen hastaların tedavisinde oldukça titiz davranmaktadır. Bu anlamda Balıkesir ve çevresine 7 gün 24 saat sağlık hizmeti verilmektedir” dedi. Başarılı bir koroner bypass ameliyatı geçiren ve üç damarına bypass uygulanan 30 yaşındaki Orhan Karataş,  ameliyatın 3. gününde şifa ile taburcu edildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu