GündemDünyadan Haberler

44 GAZETE 88 MANŞET

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti, 15 Temmuz darbe girişiminin Balıkesir gazetelerine yansıyan manşetlerini kitaba dönüştürdü.

Kanlı darbe girişiminin ikinci yıldönümünde Balıkesir ve ilçelerinde yayınlanan 44 yerel gazetenin, 16-17- 18 Temmuz 2016 tarihli ve Anadolu basınının yüz akı olarak basın tarihine adını yazdıracak nitelikteki birinci sayfaları “15 Temmuz ve Balıkesir Manşetler” ismiyle kitaplaşarak Gazeteciler Cemiyeti adına kitap haline getirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI

Darbe gecesi gazeteci Hande Fırat’ın programına bağlanarak FaceTime’dan halkı darbecilere karşı direnişe çağırarak, kalkışmanın püskürtülmesinde önderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Balıkesir ziyareti sırasında kendisine takdim edilen “15 Temmuz Balıkesir Manşetleri” kitabını imzaladı. Erdoğan’ın, “Allah, bu aziz milletimize, başka darbeler, 15 Temmuzlar yaşatmasın…” dileğiyle imzasını attığı tarihi belge niteliğindeki kitap, Balıkesir Basın Müzesi’nde sergilenecek.

TÜRK BASINI KÖTÜ SİCİLİNİ TEMİZLEDİ

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, ” Kalkışmanın bastırılmasında kullanılan en etkili silâh hiç şüphesiz gazetecilerdi. Gazeteciler o gece işini doğru şekilde yapmasaydı, olayları en doğru şekilde insanlara aktarmasaydı, o gece sokaklara çıkan insanların mücadelesi birbirlerine cesaret veremeyecekti belki de!

O GECEYİ AYDINLATANLAR UNUTULMASIN İSTİYOR

Türk Basınının kötü sicilini silerek demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kanıtladığı 15 Temmuz gecesinin ertesiyle 1. yılındaki yayımlanan Balıkesir gazetelerinin manşetlerini bir eserde toplamayı ve gelecek nesillere aktarmayı görev kabul ettik. Unutulmasın istiyoruz objektifleriyle, kalemleriyle o geceyi aydınlatan, tek yürek, tek sese dönüşen manşetleriyle demokrasiye sahip çıkan gazete ve gazetecileri.” dedi. Balıkesir Manşetler kitabının içerik danışmanlığını Tahsin Şahin, Doğan Alparslan ile Hilmi Duyar yaptı. (BGC)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu