Gündem

Can Cangök’e Açık Mektup

CAN CANGÖK’E AÇIK MEKTUP

 

Almanya bölgesel liginden Süper Lig’e kadar uzanıp, tutmayınca TFF 1.Lig’e, burada da olmayınca 2. Lig’de ışıldayan bir yıldızın hikayesi bu. Mehmet Boztepe’den bahsediyorum. Balıkesirspor’a katkı sağlamaktan uzak ama her hafta Boztepe’nin kariyer hanesine yazılan artı değerlere dur diyebilecek Can Cangök’e sesleniyorum. Can hocam, sen futbolun bilirkişisisin, bize bir Oğuzhan Çapar daha kazandırmak istemez misin?

 

 

İşte Balıkesirspor’lu Mehmet Boztepe’nin futbol kariyeri

Kariyeri Almanya’da bölgesel amatör liglerde başlayan Mehmet Boztepe, bu ülkeden 2011-2012’de Süper Lig temsilcisi Eskişehirspor’a transfer olmuş. 23 yaşında geldiği kırmızı siyahlı takımda hiçbir maçta forma giyme şansı bulamayan Boztepe, aynı  sezon memleketi Elazığspor’a geçmiş. Burada da tutunamayınca adres yine Almanya, takımı ise Almanya Bölgesel Lig’inde son sırada yer alarak küme düşen Velbert takımı. Velbert’te 12 maçta 1 gol atan Boztepe’nin yolu 2014’de tekrar Türkiye ile kesişmiş ve soluğu Adanaspor’da almış. O dönem 1Lig’de yer alan Adana temsilcisinde 21 lig maçında 1 gol atan Mehmet Boztepe 2015-2016’da ilçemiz Bandırmaspor’a transfer olmuş. 2.Lig’de Bandırmaspor’da altın dönemini yaşayan Boztepe, kupa dahil 40 maçta forma giymiş ve attığı gol sayısı 9. İşte sanırım o 2. Ligdeki ışıltısıyla Süper Lig’den, TFF 1.Lig’e düşen Balıkesirspor’a transfer edilmiş. Gelelim kırmızı beyazlı forma altındaki performansına: Oynadığı maç sayısı 23. İlk onbirde sahaya çıktığı maç sayısı 15. Toplam forma giydiği süre 1337 dakika. Takıma katkısı 0(sıfır) gol. Yaş 29..

 

Yeni Oğuzhan Çapar’lar istiyoruz

Mehmet Boztepe kimin katkılarıyla Balıkesirspor’a kazandırıldı bilmiyorum ama daha parlak bir fikrim var. Yaşı geçmiş yıldız adayı Boztepe’ye gösterdiğiniz sabrı ve enerjiyi Balıkesirli genç bir kardeşimize gösterin, Türk futbolu ve Balıkesirspor genç bir yetenek kazansın. Zaten Boztepe bal yapmayan arı gibi, varlığı etkisiz ve silik, yani, takım tabiri caizse 10 kişi oynuyor. Varsa mevcut kadromuzdan bir genci, yoksa hemen Balıkesir Bölgesel Amatör Ligi’nden 20 yaşlarındaki bir kardeşimizin sırtına giydirin formayı hakkını versin. Biliyorum Boztepe kendisini yıldız gibi görüyor, o yüzden sahaya çıkmayınca yada oyundan alınınca afra tafra yapıyor ama bir gerçekle yüzleşmesi gerek. Mehmet Boztepe TFF 1.Lig oyuncusu değil. Zaten kariyerinde zirvesini 2. Lig’de yaparak sözümü doğruluyor. Can abi sen cesaretli futbol adamısın, yaparsın. Lütfen yaşı geçmiş Boztepe ve 20 yaşlarındaki genç yetenek önerimi düşün. Biliyorum kadron sınırlı ve zor durumdasın ama, sonuçta kazanan bir genç yürek ve Balıkesir olsun istiyorum.

 

 

İsmail Koca

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu