GündemSiyaset

MHP BALIKESİR İL BAŞKANI’NDAN ÇARPICI DEĞERLENDİRMELER

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI

BALIKESİR Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı dün bir basın toplantısı düzenledi. Otel Basri’de yapılan toplantının gündemi hem genel hem de yerel oldu. Ülke gündemine dair çarpıcı başlıklar öne çıkarken, Balıkesir’de yerel yönetimlerin aldığı ve yapmak istediği yatırımlara dair yapılan açıklamalara, ‘çevre ve insan sağlığı’ yanıtıyla MHP İl Başkanı Suat Par yanıt verdi.

CİDDİ BİR CEVAP GEREKİYOR

MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par, ‘geçtiğimiz günlerde Bandırmada zeytin ağaçları ile ilgili yapılan ve yatırım için kesilmesi isteği ile gündeme gelen bölgede sağlığın tehlikeye girmeyeceğini hiç kimse iddia edemez’ dedi. Arsa rantları mı var? Birilerine peşkeş mi çekiliyor? Sorularını akıllara getiren duyumlarla arsa satışları ve kamuoyunun gündemine oturan konutlar BALTOK krizi söz konusu ve ‘tüm bunlar ciddi bir yanıt bekliyor’ şeklinde konuştu.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI BEKLİYORUZ

MHP İl Başkanı Suat Par, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun  kendi ülkesini Almanya’ya şikayet ediyor. Bu kabul edilemez kınıyoruz.’dedi.Par, MHP ‘nin Meclis iç tüzüğündeki değişikliklerle ilgili tavrının milat niteliği taşıdığını söyledi. Tecavüz yasasının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, toplumsal ahlak açısından sağlam bir adım atılmıştır’ dedi. FETÖ operasyonlarıyla ilgili operasyonların özellikle siyasi ayağını beklediklerini ifade etti.

——————————————-

MHP BALIKESİR İL BAŞKANI’NDAN ÇARPICI DEĞERLENDİRMELER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Suat Par, Başkan Yardımcıları Sedat Zerengil, Nevzat Özcan, Süleyman Pehlivan, Muammer Özel, Muhasip Hasan Dangaz ve Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal ile birlikte Otel Basri’de basın açıklaması yaptı. Açıklamanın gündeminde FETÖ’nün siyasi ayağı, Meclis İç Tüzüğünde yer alan Milletvekillerinin yeminiyle ilgili alınan kararlar ve Eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın Yeni Devlet kuruyoruz açıklamaları ile Almanya’da bir dergiye verilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun demecinde yer alan ‘Türkiye’de güvenlik yok’ sözleri yer aldı. Balıkesir’e dair gündemlerse ana konuydu.

YATIRIMA EVET ANCAK TOPRAĞA DOKUNMA!

Balıkesir MHP İl Başkanı Suat Par Büyükşehir Belediyesinin Bandırmada yapılması planlanan yatırımlarına dair açıklamalarında Zeytin ağaçlarının kesilmesine ve çevresel etkilerine dair yapılanları doğru bulmadıklarını belirtti. Başkan Par şöyle konuştu; ‘ Bandırma’da Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bilgilendirme toplantısında Bölgede yapılması planlanan Endüstriyel ileri teknoloji adı altındaki programın zeytin kanununa takıldığı söylendi ve bölgeye yüksek getiri sağlayacağı iddiası var. Bu konuda  bu yapılması planlanan yatırım kısa vadede rantbl görünse de uzun ve orta vadede toplumsal getirisi ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma konusunda  bir altyapı çalışmasının olmaması tedirginlik yaratıyor.’

ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI İÇİN DOĞRU DEĞİL

MHP İl Başkanı Par, Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal’ında katıldığı toplantıda zeytinlik alanlara dikkat çekti. Bandırmada  yapılan bir bilgilendirme sonrasında açıklama yapmak istediklerini ifade eden Başkan Par, , ‘45 bin 700 zeytin ağacının kesimi gündemde ve kesimi gerçekleşecek ağaçların verimsiz Dünya standartlarının altında olduğu belirtilmekte. Devlet eliyle arazi sahipleriyle kesilmeden rehabilite edilerek rantabl edileceğini düşünüyoruz. Bunun yanında bölgeye geleceği iddia edilen boya endüstrisi İzmit Dil Ovasındaki fabrikaların geleceği bilgileriyle incelendiğinde şuanda insan sağlığına zararlı bir çevresel kirlilik buralarda sorun ve Bandırmada da bu sorununun olmayacağını kimse iddia edemez. Erdek’er bakıldığında deniz kirliliği zaten var. Üzerine birde Fabrikaların geldiğini düşünün. Bu ciddi bir sıkıntı oluşturacaktır. BAĞFAŞ Fabrikasında insan yaşam kalitesinin düşürülmesine neden olan kirliliği düşünüldüğünde bundan daha büyük sanayi fabrikalarının gelmesi ne derece sağlıklı olacaktır? Bir dikkat edilmesi gereken konuda Tarım arazilerinin yer seçimi. Tarım ülkesi ve sanayileşmede doğru politikalar üretilmemektedir.’ dedi.

 

MHP ‘TECAVÜZCÜLERE HADIM ’

MHP Genel Merkezi tarafından verilen Meclise sunularak kabul edilen Tecavüz yasası resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi diyen İl Başkanı Suat Par ,‘doğru yerden bakılırsa toplumsal ahlakı tesis etmekte sağlam bir adım olacağını düşündüğümüz bu kanunda Toplumsal ahlak açısından atılan hamle doğrudur ‘dedi.

MHP LİDERİ BAHÇELİNİN BU KONUDAKİ TUTUMU MİLATTIR

Yemin etmeyen Milletvekili haklarından yararlanamaz denilerek üzerinde uzlaşı sağlanan düzenleme akıllara Yemin krizi yaşatan HDP’li Leyla Zana’yı getirdi.

MHP ve Ak Partinin uzlaştığı Meclis İç Tüzüğü değişikliği ile Mecliste yemin etmeyen Milletvekillerinin haklarından mahrum olması ve Kürdistan ifadeleri ile yapılan konuşmalara düzenleme getirildi. MHP’nin üzerinde uzlaştığı ve 17 madde olan Meclis İçtüzüğü değişiklik teklifinden sürpriz düzenlemeler çıkmış ve bu konuda “yemin etmeyen, etmekten imtina eden milletvekili, milletvekili olmanın getirdiği haklardan yararlanamayacak.” ve İçtüzükteki bir diğer düzenlemeyle de milletvekilleri artık Genel Kurul’da yaptıkları konuşmalarda kullandıkları “Kürdistan”, “Kürdistan’ın başkenti Amed” gibi ifadeler nedeniyle “para cezası” alacağı yapılan düzenleme ile kabul edildi. Bu konuda ki Meclis iç tüzüğünde yer alan  düzenlemelere de değinen MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par , ‘Meclis iç kanununda yapılan değişiklikle seçilen Milletvekili eğer ki yemin etmiyorsa haklarından faydalanamaz. Bu konuda da Milletvekillerinin yetkileri konusunda Genel Başkanımızın da direk müdahalesi dikkate alındığında bunu da bir milat olarak değerlendiriyoruz’ dedi.

TEK DEVLET VURGUSU

15 Temmuz ve sonrasında operasyon süreçlerinin devam ettiği bir sürede eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın ‘Yeni Devlet Kuruyoruz. Kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan’ sözlerinin akabinde MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanından açıklama bekliyoruz demiş ve beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı yapmıştı. Erdoğan ‘Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hepsi hikaye’ demişti.

YENİ DEVLET YENİ KURUCU NE DEMEK?

Geçmiş dönemlerde MKYK üyeliği yapmış eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın  bir TV kanalında ‘Yeni devlet kuruyoruz. Kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde yaptığı sözler tepki yaratmış ve konuya dair MHP Lideri Bahçelide Cumhurbaşkanını açıklamaya davet etmişti. Açıklama geldi.

MHP LİDERİ ‘BİR CEVAP DOĞRU VE AKILCI OLACAKTIR’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Neymiş, “15 Temmuz’dan sonra yeni bir devlet kuruluyormuş. Başka, “beğensek de beğenmesek de kurucusu Sayın Erdoğan’mış. 16 Nisan halk oylamasından önce, Cumhurbaşkanı’nın bir başdanışmanı “halk kendi devletini kurmak için adım atıyor” demişti, hatırladınız mı? Elbette bu vahim iddialara Sayın Cumhurbaşkanı’nın öncelikle cevap vermesi en doğru ve akılcı olanıdır. Nitekim devletin başı bellidir” diyerek Erdoğan’ı açıklama yapmaya davet etmişti.

ERDOĞAN ‘BAŞKA DEVLETİMİZ YOKTUR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın, “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözleriyle ilgili olarak “Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hepsi hikaye” demişti.

MHP BALIKESİR İL BAŞKANI PAR,  ‘DEVLETİ YIKACAK DAHA ANASINDAN DOĞMADI’

MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par beraberinde Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile basının karşısına çıktı.Par eski MKYK üyesi Oğan’ın ‘Yeni Devlet Kuruluyor’ söylemlerine karşılık Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkacak daha anasından doğmamıştır. FETÖ terör örgütünün siyasi ayağına biran evvel artık girilmeli ve gereken yapılmalıdır mesajını verdi.

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINA GİRİN’

Par yaptığı açıklamada, ‘ AKP MKYK üyesi olduğu belirtilen Ayhan Oğan adındaki şahsiyet TV Programında ‘Yeni bir devlet kuruyoruz’ söylemine dair bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı  kınıyoruz.15 Temmuz gibi sonuçları henüz tamamlanamayan bir süreçte, aylardır MHP Liderimiz Bahçelinin de ifadeleri gibi ‘Siyasi ayağa girilmediği müddetçe sağlıklı olunamaz’ sözleri yapılan bu TV ‘deki açıklama ile vücut bulmuş ve Kendini gizleyen terör örgütlerinin zaman zaman ülke gündemini germek adına çıkışlar yapabileceğini düşünmekteyiz. Artık FETÖ terör örgütünün siyasi ayağına girmeleri gerektiğini şiddetle bekliyoruz’ dedi.  Par, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti eksik söylemleri ile yıkılıp yok edilecek bir yapıya sahip değildir. Ortadoğuya bakıldığında binlerce yıllık bir geleneğe sahip bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak bir Devlettir. Türk Devletini yıkacak daha anasından doğmamıştır’ ifadelerini kullandı.

‘ÜLKESİNİ BAŞKA ÜLKELERE ŞİKÂYET EDEN KILIÇDAROĞLU’NU KINIYORUZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’ Türkiye’de güvenlik yok’’ söylemini Almanya’da dile getirmesinin kendi ülkesini şikâyete girdiğini belirten Başkan Par konuşmasında, ‘Almanya’da yaşayan Türklerin yüzde 90’ı Türkiye’ye gelmekten korkuyor sorusu Almanya’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulan ve bu sorunun cevabına verilen yanıt  ‘evet aynen öyledir’ buradan bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bir siyasi partinin bir başka ülkede böylesine talihsizce yaptığı açıklaması ülkesini şikayet eder pozisyonda oluşu kabul edilemez ve acı bir durumdur. Bunu da kınıyoruz.’ şeklinde konuştu.

BALTOK KRİZİ VE ARSA RANTLARI

Balıkesir’de gündemin vatandaş  mağduriyetleri ve arsa rantları olduğunu belirten Başkan Par FETÖ’nün siyasi ayağında yapılacak operasyonu da beklediklerini açıkladı. Yapılanlara açıklamayı ciddi bir şekilde ilgili ve yetkililer yapmalı’ dedi.  Par şöyle konuştu;,‘Basından takip ettiğimiz bir BALTOK krizi var. Halkın mağduriyeti söz konusu. Bu konuya ciddi bir açıklama yapmak gerekiyor. Bu açıklamayı bizler bekliyoruz. Bir diğer husus arazi rantları konusunda arsalar toplanıyor kime ve ne için bilinmiyor bu konuda da bir açıklama yapılması halkın menfaatine ve ülke menfaatine olacaktır. Açıklama yapmak şeffaf bir idareciliği gösterir.Balıkesir rant alanı olarak mı görülüyor? Siyasi lobiler oluşturularak peşkeş mi çekiliyor? Bu sorular şefaf olarak yanıt bulmalı ve ciddi bir açıklama gelmeli’dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu