Gündem

ARTIK ECZANELERDEN ALINACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 3 milyona yakın kişinin kullandığı işitme cihazlarını Eczaneden ve medikal mağazalardan vatandaşa direkt ücretsiz satış dönemi başlattı.

YENİ UYGULAMA

Bugüne kadar vatandaşın cebinden ödediği ve daha sonra SGK’dan bedelini aldığı uygulama kaldırıldı. Yeni uygulamayla, SGK medikal mağazalar ve eczanelerle anlaşma imzalayarak vatandaşa ücretsiz satış imkânı sunacak. Tıbbi cihazların yanı sıra işitme cihazları da doktor reçetesiyle Eczaneden ya da medikal mağazalardan direkt ücretsiz alınacak.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Eczaneden ya da medikal mağazalardan direkt ücretsiz satışını sağlayan düzenleme işitme cihazlarını da kapsayacak. SGK, firmalarla anlaşma imzalayarak doğrudan satış dönemini başlatacak. Bu kapsamda en son yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği’nde işitme cihazlarının fiyatlarını yüzde 30 oranında artıran SGK, firmalarla sözleşmeler imzalamaya başladı.

SGK, yaklaşık 3 milyon vatandaşın kullandığı işitme cihazında ücretsiz satış dönemi başlattı. Uygulama,  vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak

 

Tıbbi cihazlar, Doktor reçetesiyle Eczaneden alınabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 3 milyona yakın kişinin kullandığı işitme cihazlarını Eczaneden ve medikal mağazalardan vatandaşa direkt ücretsiz satış dönemi başlattı. Bugüne kadar vatandaşın cebinden ödediği ve daha sonra SGK’dan bedelini aldığı uygulama kaldırıldı. Yeni uygulamayla, SGK medikal mağazalar ve eczanelerle anlaşma imzalayarak vatandaşa ücretsiz satış imkânı sunacak. Tıbbi cihazların, ilaçlarda olduğu gibi, Doktor reçetesiyle Eczaneden ya da medikal mağazalardan direkt ücretsiz satışını sağlayan düzenleme işitme cihazlarını da kapsayacak. SGK, firmalarla anlaşma imzalayarak doğrudan satış dönemini başlatacak. Bu kapsamda en son yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği’nde işitme cihazlarının fiyatlarını yüzde 30 oranında artıran SGK, firmalarla sözleşmeler imzalamaya başladı. Vatandaşlar, aynı Eczaneden ilaç alır gibi gidecek işitme cihazını medikal cihaz satan firmadan alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu