GündemEğitim

“Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, 2017- 2018 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı. Yıldız, mesajında Öğretmenlere, Öğrencilere ve velilere seslendi.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü il genelinde 834 okulda, 184 bin 366 öğrenci ve 15 bin 99 Öğretmenle birlikte 2017-2018 eğitim-öğretim yılını başlayacak.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü il genelinde 834 okulda, 184.366 öğrenci ve 15.99 Öğretmenle birlikte 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlayacağını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere Öğretmenler ile tüm eğitim camiasına ve velilere hayırlı olmasını temenni etti.

Yıldız, açıklamasında Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak; bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocukların iyi bir eğitim almaları için tüm imkânları seferber ettiklerini belirtti. Vali Ersin Yazıcı’nın himayelerinde başlatılan ve ilde bir sevdaya dönüşen BENGİ Projesi başta olmak üzere diğer eğitim projeleri ile başarılı çalışmalarını  2017-2018 eğitim öğretim yılında da var güçleri ile çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Yıldız, Öğrencilere şöyle seslendi: “Okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, ulaştığı bilgiyi verimli olarak kullanmayı hedefleyen, bilgi ve becerilerini her zaman yenileyen bireyler olmanız, en büyük arzumuzdur. Sizler ne kadar donanımlı, ne kadar aydınlık yetiştirilirseniz, ülkemizin ve milletimizin geleceği o derece sağlam ve aydınlık olacak.”

Yıldız, velilere şu mesajı verdi: “Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu ve onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; aziz vatanımızı yüceltmeyi; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz.”

Yıldız, son olarak da Öğretmenlere şu sözlerle seslendi: “Öğretmenlik gibi onurlu bir mesleğin temsilcileri olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlenmiş durumdasınız. Balıkesir’imizi eğitim-öğretim faaliyetlerinde üst sıralara taşıma gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza olan inancım sonsuzdur. Yapacağınız fedakârlıklar için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, İlköğretim Haftasını kutluyor; büyük bir inanç ve özveriyle öğretmenlik mesleğini icra eden istikbalimizin mimarı kıymetli öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ve saygıdeğer velilerimizle birlikte 2017-2018 eğitim öğretim yılının ülkemize, Balıkesir’imize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu