Eğitim

OKUL KANTİNLERİNE DİKKAT!

Hijyen Eğitimi almayan kişiler okul kantinlerinde çalışamaz.

Hijyen ve sağlıklı yeme alışkanlığına dair 81 il Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgilendirme yapıldı. Milli Eğitim öğrencilere sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme yapacak. Olumsuz koşulların görülmesi durumunda Milli Eğitim Bakanlığına iletilmesi isteniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okul kantinlerindeki hijyen şartları ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ilişkin açıklama yaptı.

Fakıbaba, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “okul kantinleri ile birlikte okul bünyesinde faaliyet gösteren kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gibi yerlerin sahip olması gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği, sağlığın korunması ve hijyen konularında eğitilmeleri sağlanmaktadır. Bu Yönetmelik kapsamında il müdürlüklerimizin koordinasyonunda Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarıyla birlikte 2013 yılından bu yana eğitimler verilmektedir. Eğitim almayan kişilerin okul kantinlerinde çalışmasına müsaade edilmemektedir.

156 OKULA CEZA VERİLDİ

2011 yılından bugüne okullar, yaz okulları ve kamplarda bulunan kantin ve yemekhaneleri her sömestrde en az bir kez olmak üzere yılda iki kez denetlendi. Bu kapsamda 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde okul kantinlerine toplam 35.840 denetim gerçekleştirildi ve 156 okul kantinine idari para cezası uygulandı. Ayrıca okullara taşımalı yemek hizmeti veren işletmelerin de denetlenmesi amacıyla 81 İl Müdürlüğümüzü görevlendirmiş bulunuyoruz.

ÖNLEM İÇİN ARAYIN

Eğitim alan MEB personellerince okul kantinlerinde rastlanan olumsuzlukların Bakanlığa, obezitenin önlenmesine yönelik olumsuzlukların ise Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırılması gerekiyor. Okul/kurumlarda bulunan kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı vb. yerlerde gıdaların satışı ve hijyen yönünden denetlenmesi amacıyla üç koldan yapılan denetimlerin daha etkin hale getirilmesi ve iş kaybının azaltılmasını amaçlıyoruz.

Öğrencilerin bilinçlendirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü sunumlar yapacak.Bu konuya dair Fakıbaba şöyle konuştu: 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 81 İl Müdürlüğümüzün yapacağı sunumlarla, öğrenim gören bütün çocuklarımızın bu konuda daha da bilinçlenmesini sağlayacağız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu