Gündem

KENT KONSEYLERİ DAHA AKTİF OLACAK

Kent Konseyleri Birliği Balıkesir’de Çalışma Yaptı.

 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret etti. Başkan Uğur, birliğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

Birliğin Yürütme Kurulu Dönem Başkanı Necati Binici, Balıkesir’de çalışma toplantıları yapacaklarını belirten Binici, “Kent Konseyleri Balıkesir’de de aktif bir şekilde çalışıyor. Birlik olarak Kent Konseyleri arasındaki iletişim ve bilgi ağının sağlanması için çalışıyoruz. Sayıları 60’a yakın il ve ilçe bize üye. Üye sayımızda 100’e yaklaştı. ‘Kentin vizyonu ve kent konseyi’. Kent konseyleri kentlere neler katabiliyorlar onları konuşacağız” diye konuştu.

 

BAŞKAN UĞUR: “KENT KÜLTÜRÜ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kent Konseylerinin kent kültürünün tanıtılmasında önemli bir yapı olduğunu belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde il genelinde 6 bin kişi çalıştığını söyleyen Uğur, “Bizim coğrafyamız çok geniş. Alanımız çok geniş. Bir taraf Cunda, diğer taraf Avşa Adası, 5 saatte zor gidersin. İlçelerimizde büyük ilçeler. Bandırma birçok ilden büyük. Ayvalık kış nüfusu 68 bin ama yaz nüfusu 600 bin. Bayram tatilinde 600 bin kişi vardı Ayvalık’ta. 1 milyon 200 bin nüfusumuz yazın 4 milyona çıkıyor” dedi.

 

ORTAK ÇALIŞMA GRUPLARI BİRARADA

Ziyarette Birliğin Yürütme Kurulu Dönem Başkanı Necati Binici (Gaziantep) ile kurul üyeleri; Nuray Akçasoy (Eskişehir), Mürsel Sabancı (Karesi), Zeynep Arıkan (Kahramanmaraş), Saim Yavuz (Çanakkale), Hasan Soygüzel (Yalova), Ekrem Aslan (Adana) yeraldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu