Eğitim

EĞİTİM BİR SEN ‘DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte ‘Köklü sorunlara köklü çözümlerin getirildiği bir dönem olmalı’ diyerek öğretmen ve öğrencilere başarılı bir yıl diledi.

 

MİLLİ ŞUURA KATKI SAĞLANMALI

Çabuk yaptığı açıklamada, ‘15 Temmuz işgal hareketinin olumsuz yansımalarını yaşamaya devam ettiğimiz bir dönemde, yeni eğitim-öğretim yılı, millî şuurun artırılmasına katkı sağlamalıdır. Öte yandan eğitimde hâlâ yapılması gereken pek çok iş, çözülmesi gereken sorunlar bulunmaktadır. Hayatın her alanını etkileyen olumsuzluklar eğitimin bıraktığı boşluklardan kaynaklanmaktadır. Milletimizin geçmişten devraldığı medeniyet değerlerinin yarınlara aktarılması için tarihimizi günümüze bağlayan değerlerimizle bezenmiş yeni bir müfredata ihtiyaç vardır.’ dedi.

BAKANLIK İSTİŞARE ETMELİ

Milli Eğitim Bakanlığının sürdürülebilir politika belirleyebilmesi ve bu politikayı belirleme sürecinde eğitimin paydaşları ,ile yapılacak istişarenin önemi üzerinde duran Çabuk çözüm noktasında istişarenin önemine vurgu yaptı. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

ÖĞRETMEN MOTİVASYON BEKLİYOR

Çabuk Bakanlığa sendika olarak çağrıda bulundu ve bu çağrıda ‘Kazanma ve kaybetme nedeni açıklanamayan mülakatla öğretmen alımı son bulmalı. İstihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi hayata geçirilmeli. Tüm öğretmen ihtiyacı kadrolu olarak karşılanmalı. Kalıcı bir yönetici görevlendirme sistemi kurulmalı. Mağduriyet oluşturan öğretmenlerin yer değişikliği sorununa kalıcı çözüm getirilmelidir. Öğretmenlik mesleği için adil bir kariyer sistemi geliştirilmeli. Ek ders esaslarındaki adaletsizlik sona erdirilmeli, ders ücretleri artırılmalı. Ders kitapları ve yardımcı kaynaklar hazırlanırken özen gösterilmeli. Okulların bütçe sorunu ivedilikle çözüme kavuşturulmalı. Açık öğretim liseleri başarısız öğrenci deposu olmaktan çıkarılmalı. Stratejisi olmayan ‘Öğretmen Strateji Belgesi’ yeniden ele alınmalı. Öğretmenleri geren değil, geliştiren planlamalar yapılmalı. Öğretmenler rotasyon değil, motivasyon bekliyor. Kılık-kıyafet özgürlüğü darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılmalı.’ ifadelerine yer verdi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu