GündemEkonomi

ŞİMDİ ÖDEME ZAMANI

Asgari ücretin artması nedeniyle işverenlerin üzerindeki işçilik maliyetlerine sigorta desteği getirilmiş ve bu yılda istekte bulunan bazı işverenler için bu destek devam etmişti. İçinde bulunduğumuz Ekim ayının sonuna kadar sigorta primlerinin yatırılması gerektiği hatırlatıldı.

 

SGK ALACAKLI

 

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan hatırlatmada; 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin Ekim ayının sonunda ödenmesi gerekiyor. İlimizde ertelenen sigorta primlerinden; 2016 Aralık ayından 40.925.735,88 TL, 2017 Ocak ayından 39.399.322,30 TL, 2017 Şubat ayından 39.527.047,82 TL, SGK’nın alacağı bulunuyor.

 

ZAMANINDA ÖDEYİN

İşverenlerin asgari ücret desteği ve beş puanlık sigorta prim indirimi ile diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları için, prim borçlarını yatırması ve süresinde ödemesinin önemli olduğu belirtildi. SGK’dan yapılan açıklamada;  Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir. Ertelediğimiz sigorta primlerinizi zamanında ödenmesi unutulmamalıdır’denildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu