GündemEkonomi

Çiftçilere Gençleştirme Desteği 

Zeytin üreticilerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel zeytin bahçelerinde gençleştirme desteği sağlanacağı açıklandı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ, desteklemeden yararlanmak isteyenlerin 27 Ekim’e kadar müdürlüklere başvurmaları gerektiği bildirildi.
Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ,”Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından “Geleneksel zeytin bahçelerinde rehabilitasyon (gençleştirme) desteği” sağlanacaktır. Bu destekleme kapsamında yaprak/kök oranının düşmesi nedeniyle obur dal oluşumunun arttığı, verim ve kaliteden düşmüş geleneksel zeytin yetiştiriciliği yapılan bahçelerde gençleştirme budaması ile verim ve kalitenin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu destekleme modeli ile üreticilerimize dönüm başına 100 TL destekleme ödemesi sağlanacaktır. Zeytin Bahçelerini gençleştirmek isteyen üreticilerimizin 27 Ekim 2017 mesai bitimine kadar müracaatların İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze yapmaları önemle rica olunur”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu