Gündemİlçe Haberleri

İmam Hatip Lisesi Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda İmam Hatip’in kuruluşunun 66. yıl dönümü anısına program düzenlendi. İstikal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Okul Müdürü Himmet Derim ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın günün önemini belirten konuşmaları ile devam etti.

 

Başkan Yavaş İmam Hatiplerin günümüzde çok önemli bir öneminin olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da İmam Hatip neslini temsil eden en güzel örneğini vurgulayarak ” İmam Hatip demek yalnızca bir okul değil, ahlakın ve bilginin pekiştiği yerdir. Topluma örnek olacak, önder olacak bireylerin yetiştiği yerdir. Dinimizi iyi öğreneceğiz, okuyacağız ve her şeyin doğrusuna yöneleceğiz. 15 Temmuz’da gördük. Dini kullanarak kandırdıkları, beyinlerini yıkadıkları insanları düşman ettiler bizlere. Ama bu nesil o zaman dik durdu. Ve sizin gibi gençler olduğu müddetçe bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. İmam Hatip li olmanın aynı zamanda sizlere önemli bir sorumluluk yüklediğini unutmayın. Bu kurumun kurulmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Vefat edenlere rahmet, hayatta olanlarda sağlıklar ve uzun ömürler diliyorum. Bizler her zaman sizlere her konu da destek olmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

 

Programa Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Cumhuriyet Başsavcısı Sezai Öz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 

İmam Hatiplerin kuruluşu ve gelişimini anlatan sinevizyon sunumu sonrasında öğrenciler tarafından okunan ilahiler, şiirler ve tiyatro gösterisi programa renk kattı.

Program sonunda ise muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramında bulunuldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu