GündemSpor

BALIKESİRSPOR’DA NELER OLUYOR?

-Okan’ın kadro dışı kalmasında dış etkenler mi var?

-Kaptan Burak Çalık neden sahada değildi?

-Ekim başında yapılan FİFA duruşmasında son durum ne?

Basın toplantısı düzenlemeyen, basının telefonlarına dahi cevap vermeye tenezzül etmeyen Balıkesirspor Başkanı ve yönetiminin izlediği gizlilik politikaları taraftarları endişelendiriyor. Burak Çalık kadro dışı mı kalacak, FİFA’daki duruşma ne oldu gibi soruların muhatapları aradan geçen günlere rağmen sessizliğini koruyor!

 

Hafta sonu oynanan maçta, kadroda Burak Çalık ismini göremeyen taraftarlar endişe ve tepkilerini sosyal medya hesaplarından dillendirmeye başladı. Hatta, Balıkesirspor’un 2-0 kazandığı Gaziantepspor maçı bile bu kadar konuşulmadı. Kafalardaki ilk soru, kaptanın neden sahada değil de tribünde oturmasıydı. Maç bitiminde açıklamalar yapan Teknik Direktör Can Cangök, konuya ilişkin değerlendirme yapsa da, açıklama içeriğinin gerçeği yansıtmadığı fikrinde ısrarlı olan taraftarlar, konu hakkında doyurucu bir bilgilendirme yapılması çağrısı yaptı. Öte yandan Balıkesirspor yönetimi basın kuruluşlarına mail aracılığıyla dün 17:00’da basın toplantısı daveti iletti. Ancak davetin hemen arkasından gelen ikinci mail, söz kousu toplantının iptal edildiği şeklindeydi.

Önce, Okan ve ardından Kaptan Burak’ın kadroda yer almadığı son Gaziantepspor maçının öncesinde yaşanan sürece bakalım. Okan Alkan’ın kadro dışı bırakıldığının duyurulduğu açıklama 8 Ekim 2017, saat 22:00 civarında, Balıkesirspor’un sosyal medya hesabından ve resmi internet sitesinden duyuruldu. Karara destek verenlerin yanı sıra, farklı düşüncelerle karşı çıkanların da olduğu kadro dışı uygulamasının yankısı devam ederken Gaziantep maçının ilk 18’nde olmayan Burak Çalık’ı tribünde gören taraftarlar durumu sorgulamaya başladı. Hasta yada sakat olmadığının anlaşılmasıyla kafalar iyice karışmıştı ki, maç sonu karşılaşmayı değerlendiren Cangök’e, Burak’ın neden sahada olmadığı sorusu basın tarafından ele alındı. Can Cangök’ün çelişki içeren açıklaması durumu daha da karıştırdı.

Can Hoca’nın, Burak için idmanlara katılmamıştı sözü açıklamanın en can alıcı tarafıydı, çünkü Burak bizzat Balıkesirspor’un yayınladığı idman paylaşımlarında hep vardı. İşte Cangök’ün o açıklaması: “Okan Alkan teknik heyet raporu doğrultusunda kadro dışı bırakıldı. Okan’ın pozisyonu sonrası bir sıkıntı oldu. Burak takımla birlikte idmana çıkmadı. Bunun neticesinde ben kendi inisiyatifimle bu maçlık kadro dışı bıraktım. Bu sorunu çözmenin yollarını arayacağız. Ama futbolcunun da adım atması lazım. Burada kişisel bir şey yok, hiç kimsenin egosunu tatmin ettiği de yok. Kulübün durumuna göre, futbolcu futbolculuğunu yapacak, hoca hocalığını yapacak, yönetim yöneticiliğini yapacak. Bazı şeyler geçen seneye göre farklı olmaya başladığı için herkes rekabetini de yapacak. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Bunun haricinde önemli bir şey yok”

Burak idmanda ama hocası idmana çıkmadı diyor. Yönetim telefonlara “müsait değilim” mesajı yolluyor, Kulübün Başkanı Remzi Boncuk’a ulaşılamıyor. Öğleden sonra mail atıp, birkaç saat sonra basın toplantısı düzenleneceği daveti yapılıyor ama yarım saat sonra bu davetin ve toplantının iptal edildiği maili basın mensuplarına gönderiliyor. Balıkesirspor’da neler oluyor, tam anlamıyla muamma. Ve tüm bu gelişmeler hem taraftarlarda hem de basın camiasında “ Bir şeyler ters gidiyor da, kamuoyundan mı saklanıyor” sorusunu akıllara getiriyor. Balıkesirspor’da bilinmeyen ama bir o kadar ciddi ve merak edilen başka şeylerde var. Hatırlanacağı gibi bir süreliğine kaldırılan transfer yasağı sonrası Balıkesirspor kadrosuna yeni isimler katmıştı. FİFA’nın Ekim başına kadar verdiği geçici karar sonrası yapılan son duruşmada nasıl bir sonuç alındı. İşte tüm bu bilinmeyen soruların cevabı maalesef şimdilik cevapsız durumda. Çünkü aradığımız muhataplara ulaşılamıyor!

İsmail Koca

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu