GündemEğitim

ADIYAMANLI ÖĞRENCİLER ALTIEYLÜL’DE 

‘Biz Anadoluyuz’  Projesi Kapsamında Adıyaman’dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu İle buluşarak, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir anıtını ziyaret ettiler.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve İçişleri Bakanlığının himayelerinde gerçekleştirilen ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 21 ilden 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla, öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 183 kişilik öğrenci kafilesi Başkan Kafaoğlu ile buluşarak 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtını ziyaret ettiler.

 

‘15 Temmuz İle İlgili İlk Anıt’

 

Ziyarette Başkan Kafaoğlu 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için bu anıtı yaptık, diyerek sözlerine şöyle devam etti. ‘‘Projenin ismi gerçekten çok güzel ‘Biz Anadoluyuz’ değişik renkleriyle ,desenleriyle biz bir araya gelince Anadolu oluyoruz. Doğadaki kır çiçekleri gibi, kilimdeki desenler gibi, aşurenin içindeki değişik lezzetler gibi bir araya gelince biz Anadolu oluyoruz. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, hiç kimse bizi dize getiremeyecek, bayrağımızı indiremeyecek, ezanımızı susturamayacak, vatanımızı bölemeyecek ve bu millete asla diz çöktüremeyecekler. Biz bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız. Bizi biz yapan değerler nedir? İşte Cumhurbaşkanımız Rabia diyerek özetliyor. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet düsturu ile bir araya geldiğimiz müddetçe bu ülke ilelebet devam edecektir. Binlerce yıllık bir geçmişi olan, insanlık tarihine ismini altın harflerle yazdıran, gittiği her yere medeniyet götüren, adalet götüren bir neslin torunlarıyız biz.

Türkiye’de 15 Temmuz ile ilgili ilk anıt yapan belediyeyiz ve bu anıtımız Türkiye’de 15 Temmuz ile ilgili yapılan en anlamı anıt ödülünü aldı’’ dedi

Adıyaman’dan gelen öğrenciler Balıkesir’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirirken, 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anıtını görmekten ve anıtın içinde okunan saladan çok etkilendiklerini söyleyerek, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ettiler.

Ziyaretin sonunda Başkan Kafaoğlu ile Öğrenciler anıtın çevresinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu