GündemEkonomi

BASİAD KGF’nun Devam Etmesini İstedi

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki, yaptığı açıklamada, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) 2018 yılında da devam etmesini istedi. Bekki, açıklamasında “2017 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu aylarda, yılın ekonomik değerlendirmelerinde ekonomik açıdan en kıymetli argümanlardan bir tanesi hiç şüphesiz KGF- Kredi Fonu aracılığı ile ekonomiye verilen destek olacak” dedi

 KGF’nun, özellikle küçük şirket ve esnafın tamda ihtiyacı olduğu bir dönemde hayata geçtiğini, KOSGEB’in de devreye alınarak ekonominin ihtiyacı olan desteğin verildiğini açıklayan Başkan Bekki, açıklamasında Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrek büyüme rakamlarının ilk iki çeyreğin yüzde 5’lik bir büyümeyi yakalandığını görüyoruz. Bu büyüme oranına rakam olarak baktığımızda son derece başarılı. Büyümeyi tetikleyen tüketim ve yatırım harcamalarında önemli bir artış gözlemleniyor. Bu artışa baktığımızda, uzun dönemlerdir süregelen gayrimenkul yatırımlarının önemli payı olduğunu görüyoruz. Gayrimenkul yatırımları yılın ilk yarısında yüzde 20 civarında bir artış gösterdi. İkinci çeyrekte bu oran bir miktar daha yukarıda, yüzde 25 civarında. Üretim ekonomisi açısından bizleri daha yakından ilgilendiren ve takip ettiğimiz kalemlerden bir tanesi makine teçhizat yatırımları.  Bu kalemde son dört çeyrektir bir azalma görüyoruz” görüşlerine yer verdi.

 

“KGF, etkinleştirilerek devam ettirilmeli”

 

2017 yılında KGF desteği ile yakalanan ivmenin 2018 yılında da devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Bekki, 2018 yılı ekonomik önlem paketinin içine mutlaka KGF’nin etkinleştirilerek yer almasını istedi.

 

Ekonomik yarar vurgusu

 

Ülkemiz reel sektörünün, kayıt sistemleri üzerinde son yıllarda yapılan değişiklikler, bilançoların reel anlam kazanması ile birlikte finansa ulaşma ile ilgili yollarda ve ölçeklerde de değişiklikler olduğunu hatırlatan Bekki, “Bu dönemi hasarsız geride bırakma adına KGF’nin Varlık Fonu gibi ülkemiz ekonomik değerleri ile işbirliği yapması bu argümanlarla güçlendirilmesi sistemi çok daha güçlü hale getirecek.

Yatırım ve ihracat kredisi, kadın ve gençlere kolaylık gibi ekonomik gereksinimlerin yine işletme kredisi gibi KGF, Varlık Fonu ve diğer ekonomik değerlerimiz ile işbirliği halinde yükseltilmesi gerekliliği kamusal ekonomik yararımıza olacak” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu