GündemDünyadan Haberler

TÜRK SANAT MÜZİĞİ YENİ YUVASINDA

Altıeylül Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde yaptırılan Türk Müziği Eğitimi ve Sanat Merkezi’nin açılışı Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Altıeylül Belediyesi’nin kültür hizmetleri kapsamında yaptırılan Türk Müziği Eğitimi ve Sanat Merkezi’nin açılışı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Sıtkı Sahil’in büyük emekleri doğrultusunda hayata geçirilen sanat merkezinin açılışının ardından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Böyle bir hizmet binasına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Sıtkı Sahil, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Yazıcı ‘Çok Önemli Bir Eser’

Açılış töreninde bir konuşma yaparak, çok güzel bir eserin ortaya çıktığını ifade eden Vali Yazıcı, Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi’nin Balıkesir’e hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.Kültür etkinliklerine  her zaman destek verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini belirten Vali Yazıcı; ” Böyle bir oluşumun gerçekleşmesi memnuniyet verici bir durum. Merkezin açılışını gerçekleştirmekten sonsuz mutluluk duyuyorum. Biz büyük bir milletiz büyük bir devletiz büyüklüğümüzün göstergelerinden bir tanesi de türkülerimiz, deyişlerimiz, şiirlerimiz,  bunlar olmadan büyük millet büyük devlet olunmuyor. Bu konunun önemsenmesinde emeği geçen herkesin huzurlarınızda burada her türlü emeği olanlara teşekkür ediyoruz. Biz kültürümüzle gelenek ve göreneklerimizle büyük hedeflere doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Bu memleket bu millet daha bir kaç yüz yıl önce dünyaya yol verirken inşallah çok kısa bir süre sonra da yine aynı konumda olup dünya mazlumlarına dünya milletlerine adalet götürecek. Böyle güzel hocalarımızda bu işi teşvik ediyor. Burada çok sayıda insanımızı görmek isteriz. Çok sayıdaki insanımızın müzik vasıtasıyla kültürümüzle buluşmasına arzu ederiz” dedi.

Kafaoğlu ‘Sanata Desteğimiz Artacak’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ‘Altıeylül Belediyesi’nin kültür hizmeti olan Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi’nin açılışını Valimiz Sayın Ersin Yazıcı, İl Başkanımız Hasan Demiraslan, Altıeylül Kaymakamımız Oktay Kaya ve Altıeylül Belediye Başkanımız Hasan Avcı ile birlikte gerçekleştirdik. İlçemize ve ilimize hayırlı olsun. Bizim kültür ve sanata olan desteğimiz artarak devam edecek’ ifadelerini kullandı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi’nin açılışı Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile hizmete açıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu