GündemTeknoloji

RAĞBET ARTIYOR

Son yıllarda online alışveriş hayatımızın bir parçası oldu. Alışveriş öncesi internette arama yapmayan yok gibi. Artık online olarak bir evin tüm ihtiyacını en uygun fiyatla karşılamak ve bunu yaparken de zamandan kazanmak mümkün. Aynı kolaylıklar iş dünyasında da giderek yaygınlaşıyor.

Küçük – büyük fark etmeden tüm şirketler iş kollarına uygun olan, kalemden kahveye, bilgisayar filtresinden cep telefonu kılıfına, temizlik malzemelerinden para sayma makinesine kadar ihtiyaçlarını online karşılayabiliyor. Depolama maliyeti olmadan, en uygun fiyatla yapılan bu alışveriş şirket kapısına kadar getiriliyor. Şirketlerin yapması gereken sadece ihtiyaçlarını belirlemek ve sepete atmak.

Satın almacı ne yapar?

Sarf Market Kurucu Ortağı Hüseyin Cin, 20 yıldır içinde oldukları bu sektörde alışveriş şeklinin hızla değiştiğini, online alışverişin tüm şirketler için olmazsa olmaz hale geldiğini söyleyerek, “Eskiden şirketlerin satın alma bölümü, en uygun fiyatlı alışveriş için bu konuda adeta depo gibi görülen Eminönü, Tahtakale gibi yerleri gün boyu gezer, ürünleri tek tek inceler, fiyatları not eder sonra bunları değerlendirmek için tekrar şirkette bir toplantı yapar, karar verirdi. Sonraki gün de satın alma için aynı yerlere tekrar gider, park yeri sorununu yaşanan bu semtlerde aldıklarını zar zor şirkete getirirdi. Üstelik de depolama ve son kullanma tarihleri içinde kullanılması için ayrıca emek harcaması gerekirdi. Tüm bunlar zaman ve enerji kaybı ile birlikte alınan ürünlerin fiyatları konusunda her zaman bir soru işareti yaşanmasına yol açardı. Artık bu şekilde alışveriş yapan şirketler neredeyse kalmadı. Zamana değer veren, çalışanını iş gücünü verimli kullanmak isteyen yöneticiler online alışverişi tercih ediyor. Depolama yeri, maliyeti ya da ürünün son kullanma tarihini düşünmeden ihtiyaçlarını karşılayabilir” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu