GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

ALİ AYDINLIOĞLU’NDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Belli aralıklar ile yaptığımız Ankara kulislerinde bu kez Ak Parti Balıkesir milletvekillerimiz ile konuştuk. TBMM’de kulis salonunda ve bahçesinde oldukça samimi geçen sohbetlerde bulunduk. Bu gün, aynı zamanda Ak Parti MKYK üyesi olan milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu ile yaptığımız röportaj tadında söyleşi ve açıklamaları yayınlıyoruz.

Her zaman heyecanlı ve amiyane tabir ile dobra dobra tavrını bu söyleşide de sergileyen Aydınlıoğlu, hem Balıkesir hem de o gün meclise ana muhalefet partisi CHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili iddiaları taşıması ile ilgili zaman zaman tonu yükselen sert çıkışlarda bulundu. İşte o samimi açıklamalar ve öne çıkanlar.

 

Kamil Akyürek: Cumhurbaşkanı Ak Parti grup toplantısında Balıkesir Ziyaretini değerlendirerek memnuniyetini ifade eden bir teşekkürde bulundu. Takip ettiğimiz kadarı ile bu pek sık rastladığımız bir durum değil. Siz uzun dönemdir Milletvekilliği yapıyorsunuz Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanınızı bu denli etkiyen hiç bu kadar samimi ve rahat bir toplantı gördünüz mü?

Ali Aydınlıoğlu: Açık söylemek gerekirse hiç görmedim. Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesi MKYK toplantısı vardı. Başbakanımız başladı toplantıya, Cumhurbaşkanımız da ABD Başkanı ile görüşmesi sonrası katıldı. Beni görünce “Ya Ali sen niye gitmedin?” diye sorunca, ‘Efendim gideceğiz. Sizi bekledik’ dedim. Durum nasıl diye sorunca 30 bin kişilik salon hazırlandığını söyledim ’30 Bin kişilik salon mu var Balıkesir’de’ dedi. Var ve salonun dışında da binlerce kişi sizi bekleyecek dedim. Güzel bir çalışma yapıldığından bahsettim. Balıkesir sizi özledi sizi seviyor. Orada bir sürpriz olacak dedim. Biraz güldü. Ama ertesi gün bir geldik. Yer gök insan. Önemli bir değişiklik oldu Balıkesir’de. Edip Bey işi bıraktıktan sonra Zekai Bey’in gelişiyle bir değişiklik yaşandı.

K.A: Bu değişiklik nasıl yansımış sizce?

A.A: Balıkesir bunu bekliyormuş ve istiyormuş. Balıkesir’de Ak Parti’nin yapmadığı hizmet kalmadı. İnsanların oradaki coşkusu bunu gösteriyordu. Ak Parti 15 yılda Balıkesir’e 15 katrilyon hizmet yaptı. Balıkesir’ yapılmamış hizmet yok. Göletlerine, hastanelerine, üniversitelerine kadar yatırım anlamında çok büyük yatırımlar yapıldı. Yatırımlar yapılıyordu ama vatandaşla bütünleşmemizde önemli bir sorun varmış demek ki. Ben bunu görüyorum. Zekai Beye ise bunu tamamladı. Balıkesir’de bazı esnafların hayırları varmış. İl Başkanımız ve Zekai Bey ile dolaştık. Boynumuza sarılıp ağlayanları ben gördüm. İnsanlar kendilerine dokunulmasını, bir güler yüz istiyor. Herkes sizden çok yapamayacağınız şey istemiyor.

K.A: 2019’da yapılacak seçimler için bu kadarı yeterli olacak mı sizce?

A.A: Biz Balıkesir’de partimizin akışını normal seyrinde bırakalım müdahale etmeyelim yeter yahu. Balıkesir halkı muhafazakâr ve aynı zamanda demokrasiyi benimsemiş bir halk. Balıkesir’de CHP tarihte hiç Belediye almadı. Şimdi kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımıza dokunacağız. Teşkilatlarımızla birlikte başaracağız. 2019’da Türkiye için çok önemli bir değişiklik yaşanacak. Anayasa değişikliği hakikaten yüz yılın en büyük devrimlerinden olacak. 2019 Kasım’da Cumhurbaşkanını seçer seçmez erken seçim asla düşünülmeyecek bile. Bu ne kadar önemli bir şey biliyor musunuz? Avrupa, Amerika neden saldırıyor bize? Türkiye, demokrasiyi sağlam temellere oturtuyor artık. Türkiye’de hükümet yıkmak kolay olmayacak. Koalisyonlar artık olmayacak.

 

K.A: Uluslararası baskıların bu yaşananlarla bir ilgisi var mı?

A.A: Olmaz mı hiç. Adamların ödü kopuyor, Türkiye elden gidiyor diyorlar. Biz hiç Türkiye’yi böyle güçlü görmemiştik. İkili üçlü koalisyon kuruyorduk İstediğimiz gibi yönetiyorduk diyorlar. Dünyaya karışmamamız isteniyordu. Bu değişmeye başlayınca baskılar kumpaslar devreye girmeye başladı. Ama artık Türkiye bunları aştı ve aşmaya da devam edecek. Dikkat edin bizim genç nüfusumuz hızla geliyor. Güçlü bir Türkiye olsun istiyoruz. Savaş gemileri yapalım, sualtı gemileri yapalım istiyoruz. Bunlarla ilgili projelerimiz var. Bunları daha önce Amerika’dan alıyorduk ama PKK’lı teröristin koordinatlarını vermiyordu. Şimdi nokta atışı yapıp onları avlıyoruz. Ne diyor CHP’li Milletvekili , ‘Bu SİHA’lar neyin nesi. Bu eşitsizlik, dengesizlik’ diyor. Yani Türkiye’nin kendi milli imkânlarıyla pozitif artıya bile geçmesini adamlar hazmedemiyor. Öyle bir CHP var ki. PKK destekçisi bir CHP var karşımızda. Aynı zamanda bunlar FETÖ ile kesinlikle işbirliğine gidiyor. Sarraf davasına dikkatle bakın, inceleyin. Önce Rıza Sarraf sanık diye çıkarılmıştı şimdi ise tanık. Entresandır Rıza Sarraf’ın elni kolunu sallayarak gidip orada teslim olması enteresandır.  Aynı zamanda halk bankası Genel Başkan yardımcısının oraya aynı zamanda gidip teslim olması da şaşırtıcı. Bunlar kesinlikle büyük bir plan. K.A: Bu gelişmeleri neye yoruyorsunuz Peki?

A.A: Türkiye’ye önemli bir kumpas kuruluyor. Eş zamanlı düğmeye basıldı. Kılıçdaroğlu’na da sahte belgeler uzatıldı. Aslı astarı yok. Dün burada tartıştık. Kavga çıktı mecliste. Git mahkemeye ver kardeşim. Türkiye’nin en büyük şansızlığı Kılıçdaroğlu gibi Türkiye’yi kronik muhalefete taşımış, her seçimde sırtı yerden kalmayan, adeta yalancı pehlivan gibi birinin CHP’nin başında olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu yana hiç bu kadar rezil durumlara düşmemişti. Kılıçdaroğlu bunu da başardı. Halkımız buna inanmıyor bence. İtibar da etmiyor. Bunlar Türkiye’nin karşısındaki düşmanlarla kol kola girmiş işbirliği ediyorlar. Biz bunları aşacağız neleri aşmadık ki. Balıkesir’de de diğer illerde de şaha kalkacağız.

K.A: Balıkesir mecliste çok güçlü ama bu daha önceki dönemde kamuoyunda çok fazla karşılık bulmuyordu. Yeni dönemde bunun daha fazla hissedileceğini düşünüyor musunuz?

A.A: Kesinlikle hissedilecek. Ak Parti’deki hiyerarşi ne ise Balıkesir’de de buna uyulacak. İl Başkanı İl Başkanlığını yapacak. Belediye Başkanı Belediye Başkanlığını yapacak milletvekili de vekilliğini yapacak. Herkes birbirine öncelikle saygı duyacak ve sevecek. Böyle olmazsa hizmet yapamazsınız. Ak Parti’de herkes yaptığı 1 kuruşun bile hesabını vermek zorunda. Ak Parti sırtında yük olanları artık taşımayacak. Ak Partinin yükünü omzuna alacak insanlarla devam edeceğiz diyor Cumhurbaşkanımız.

K.A: Herkes sizden rövanşist bir gelişme bekliyordu.

A.A: Kesinlikle bizim ne rövanş hesabımız var ne de kinimiz var. Yapılan hizmetler konusunda da herkese teşekkür ederiz. Ama ben hep şuna karşı oldum. Ben hep hakkın hakikatin yanında oldum. Hiç kimse kendini Ak Parti’nin üzerinde görmemelidir diye söyledim. Yine de söylüyorum. Yani bunları biz hiç tasvip etmedik. Balıkesir’imiz uğradığı kan kaybını hak etmedi. Biz gönüllere girmek zorundayız. İlk görevimiz attığımız adımın hesabını vermek, ikincisi vatandaşı kucaklamak, üçüncüsü sözüne güvenilir olmak. Biz hükümeti temsil ediyoruz. Türkiye’nin yükü bu kadar ağırken biz niye o yükü ağırlaştıralım.  Bir de o harcanan büyük paralar var ya. Onlar kimsenin babasının malı değil. Hepsi milletin parası. Buradaki tek kuruşun bile çok önemli olduğu bilinmeli. Balıkesir’in 1 katrilyonun üzerinde bütçesi var. Üç buçuk yıldan beri 3,5 katrilyon bütçe kullanılmış. Zekai Bey ile konuştuk. 1 Katrilyon 600 trilyon borç var. 600 Trilyon BASKİ’nin borcu var. 4,5 Katrilyon para gelmiş geçmiş. Bu çok önemli bir ara Bunların kuruşunda milletimizin hakkı var. Bundan sonra genel merkezimiz belediyeleri denetleyecek. Bunlar çok önemli bence.

K.A: Hal böyle ise Zekai Bey bu enkazın altından nasıl kalkacak? Siz nasıl destek olacaksınız?

A.A: Biz her zaman destek olacağız. Balıkesir’de il başkanı, belediye başkanları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve teşkilat başkanlarıyla bir bütünlük yakaladık. Hep birlikte gideceğiz. Biz hep bunlarla çalıştık. Parti Balıkesir’de ikiye bölünmüştü. Bu bizi üzüyordu. Bu durum sona erdi. O toplantıda çok güzeldi. Biz yeter ki yanlış yapmayalım. Cumhurbaşkanımız bunu toplantılarda, Balıkesir’e teşekkür etti. Gece 10’lara kadar Balıkesir’deydi. Ayrılmak istemedi. Çok mutlu gitti. Hepimizi tebrik etti. Allah yolumuzu açık etsin. Biz Balıkesir’de yine destanlar yazacağız. Balıkesirlilere selam, saygı ve sevgi sunuyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu