GündemSiyasetTürkiye Gündemi

 “Hem Sahada Hem De Masadayız”

AK Parti’de kongre süreci Cumartesi yapılan İvrindi ve Pazar günü yapılan Balya ilçe kongreleriyle devam etti. Kongrelerde birer konuşma yapan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, “Kudüs konusunda güçlünün hukukunu hakim kılmak isteyenler tarihten ders çıkarmalı” dedi.

Cumartesi günü yapılan İvrindi İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada ABD Başkanı D. Trump’ın Kudüs kararına ayrı bir yer ayıran Kırcı “Kudüs üç din için de kutsal olan kadim bir peygamberler şehridir. Kudüs konusu üzerinde rastgele görüş beyan edilecek sıradan bir konu değildir. Sömürgeciler eliyle yapay bir şekilde Ortadoğu’nun kalbine yerleştirilen İsrail, kurulduğu günden bu yana Kudüs’ü topraklarına katmak için fırsat kollamaktadır. Bu girişim her seferinde tüm arızalarına rağmen BM tarafından reddedilmiştir. Çünkü Kudüs konusunda adalet ve hakkaniyet ölçülerine riayet etmemek tüm insanlığı ifsada sürükleyebilecek bir adımdır. Hal böyle iken hak, hukuk ve adalet ölçülerini ayaklar altına alarak Kudüs gibi mukaddes bir beldeyi iç siyaset malzemesi yapmak ne büyük basiretsizliktir.” dedi.

 

 

“Verimlilik ve ürün çeşidi artacak”

 

Pazar günü yapılan Balya İlçe Kongresi’ne katılan Kırcı son 14 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Balıkesir’e 3 Milyar TL yatırım yaptığını söyledi. Balıkesir’in şehir merkezine yıllık 53 Milyon m3 içme suyu temin ettiklerinin altını çizen Kırcı, devamında inşa edilen 13 baraj ve 9 gölet ile  537.765 dekar araziyi sulamaya açtıklarını, çiftçilerin yıllık 364 Milyon TL zirai gelir artışı sağladıklarını belirtti. Kırcı sözlerine şöyle devam etti: “Balıkesir genelinde inşaat safhasında 17 adet baraj bulunuyor. Bunlardan 4 tanesi Balyamızı ilgilendiriyor. Değirmendere, Dereköy ve Kayapınar barajlarının temeli geçtiğimiz Mart ayında atılmıştı inşaatları devam ediyor, yarıya yakın bir fiziki gerçekleşme sağlanan Yenikavak Barajı inşaatı devam ediyor..” dedi.

Suriye’deki olayların 2011 yılından bu yana adeta bir kangrene dönüşmüş durumda olduğunu kaydeden Kırcı “Savaş koşulları altında yaşam mücadelesi veren sivillerin hali içler acısı. Diğer taraftan ülkede kirli bir terör sarmalı oluşturuldu. Ancak Türkiye’nin aktif olarak varlığını göstermesiyle köpürtülen terörizm balonu delindi. Fırat Kalkanı Harekatı ve İdlib’de gözlem noktalarının kurulmasıyla ülkemizin sahadaki başarısını ortaya koyarken bir taraftan da Astana ve en son Soçi toplantılarıyla İran ve Rusya ile işbirliğine giderek adil ve kalıcı bir siyasi sürecin başlamasının önünü açmak için çaba sarf etti.           ” diye konuştu.

”dedi.

 

Hayırlı olsun ziyareti

 

İvrindi 6. Olağan İlçe Kongresi’nin ardından Balya ilçesine bağlı Çakallar Mahallesi’nde çat kapı ev ziyaretleri yapan Kırcı, programına Gönen’de devam etti. AK Parti Gönen İlçe Teşkilatı’na kongre sonrası hayırlı olsun ziyareti yapan Kırcı, burada yaptığı konuşmada gündemi değerlendirip bundan sonra yapılacak çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu, yeni yönetime başarılar diledi. AK Parti Gönen İlçe Başkanı seçilen Erdinç Odabaşı ve ilçe teşkilatı ile birlikte esnafla selamlaştı, vatandaşlarla hasbihal etti. Son olarak Ramazan Canbaz’ın kızı için taziye ziyaretinde bulunarak aileye baş sağlığı diledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu