GündemÖzel Haberler

MUHTAR NELER ANLATTI NELER

Bu haftaki Muhtar konuğumuz Vicdaniye Mahallesi Muhtarı Şemsettin Duman oldu. Duman ile Mahallenin sorunları, vatandaşların beklentisini, Mahallede devam eden Kentsel Dönüşümü konuştuk. Gençlere nasihatlarını aldık

 

635 hanede bin 850 seçmenin yaşadığı Vicdaniye Mahallesi, Balıkesir’in, en eski Mahallelerinden biri. Az da olsa konu, komşu ilişkileri, yardımlaşma sürüyor. Vicdaniye Mahallesi Muhtarı Şemsettin Duman, Mahallede 2 mülteci ailenin yaşadığını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 34 ailenin yardım aldığını söyledi.

 

Vicdaniye, parlayan yıldız

Muhtar Duman, Balıkesir’in, eski Mahallelerinden biri olan Vicdaniye Mahallesine, kentsel dönüşüm kapsamında çok sayıda Müteahhidin ilgi gösterdiğini belirtti. Çok sayıda Müteahhidin, çeşitli sokak ve Caddelerde eski binaları satın alarak, Apartman yaptığını ifade eden Duman, bu konuda vatandaşlardan gelen bir şikayeti de şu sözlerle dile getirdi: “Cadde ve sokaklarda çok sayıda inşaatın yapımı sürüyor. Müteahhitler, inşaatta kullanılacak çimento ve demirleri sokağa koyuyor.  Sokaklar daralıyor. Görsel kirlilik oluşuyor.”

 

Çocuk parkı, yeşil alan yok

Muhtar Duman, Mahallesinde Çocuk oyun parkı, yeşil alan ve Fıtness grubunun olmamasından da şikayetçi oldu. Mahallede çöplerin düzenli toplandığını, Belediye ve TEDAŞ ile ilişkilerinin iyi olduğunu dile getiren Duman, “Mahallede işsiz ve gariban” çok dedi. Mahallesinde hırsızlık olaylarının meydana gelmediğini, Vicdaniye Mahallesinin sakin ve huzurlu bir Mahalle olduğunu anlatan Duman, madde bağımlısının da olmadığını ifade etti.

Mahalle sakinlerinin birbirine saygılı olduğunu, bazı eski örf ve adetlerin, komşuluk ilişkilerini devam ettiğini anlatan Duman, Mahallede bulunan öğrencilerin, Ece Amca İlkokulu, Kayabey Orta Okulu ve Sevinç Kurşun İlkokuluna gittiğini söyledi.

“Gençler başımızın tacı” diyen Muhtar Duman, konuşmasının sonunda gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun, spor yapın. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Vatan millet sevginizi yüksek tutun. Büyüklere saygılı olun.”

Bilindiği gibi Vicdaniye Mahallesi Muhtarlığı, her yıl düzenli olarak yaptığı hayırlarla da biliniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu