GündemSiyasetTürkiye Gündemi

NELER OLUYOR?

İsrail Ordusu’na bağlı birlikler, Batı Şeria’daki Nablus kentinde, iki gün önce, bir Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü saldırıdan sorumlu tuttuğu Filistinlileri yakalamak amacıyla baskılarını artırırken, belirlenemeyen kaynaklar, İsrail tarafından saldırı planlamakla suçlanan bazı Hamas liderlerinin isimlerini içeren bir liste yayınladı

Bunun üzerine, İsrail Ziraat Bakanı Auri Ariel, Hükümetten Gazze’deki Filistinli liderlere yönelik bir dizi suikast gerçekleştirmesini talep etti.

Parlamentoda, Yahudi Evi Partisi’ni temsil eden, aşırı sağcı ve aynı zamanda yasadışı Yahudi yerleşimci olan Bakan Ariel, dün, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, ”Ordu’nun Gazze’ye saldırılar düzenleyerek bozguncuları öldürmesinin vakti geldi” dedi.

İsrail Ordusu’nun Gazze’ye yönelik düzenlediği bombardımanların, Gazze’den İsrail’e düzenlenen saldırıların cevabı olduğunu söyleyen Ariel, açıklamasında, ”Aylardır ordu tarafından düzenlenen bombardımanlarda bir Filistinli bozguncu terörist bile ölmedi. Yaralanan da yok. Ordu ne tür silahlar kullanıyor? Ateş ve duman görüyoruz ancak bir kişi bile yaralanmıyor. Artık bombardımanların bozguncuları öldürmesinin vakti geldi” diyerek, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’a ”saldırı düzenleyen Filistinlilerin ailerini kovarak evlerini yıkma” çağrısı yaptı.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’ya yakınlığıyla bilinen Yesrail Heyum gazetesi, Hamas liderlerinin isimlerinin yer aldığı bir liste yayınlayarak, listede adı geçen liderleri, ”İsrail’e karşı silahlı mücadele hattını yeniden oluşturmaya çalışmakla” suçlamıştı. Gazete, edindiği bilgileri, Filistin Hükümeti’ne bağlı güvenlik birimlerine dayandırmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu