GündemÖzel Haberler

“BÖLÜNEN ODAMIZI ŞİMDİ TOPARLAYACAĞIZ”

Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, bugüne kadar eski oda yönetiminin izlediği politikalar neticesinde siyasi partiler tarafından bölünüp parçalandıklarını söylerken, hedeflerinin ‘Büyük Şoför Ailesi’ni kurmak olduğunu belirtti. Başkan Rıza Tekin’den çarpıcı açıklamalar…

 

Gençlere güvendiğini ve gençlerle bir ekip kurduğunu söyleyen Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, “Yaşımızın genç olmasına rağmen güzel bir ekip kurduk. Gençlerle bir ekip kurduk. Üyelerimize kendimizi güvendirdik. Bize güvenen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Artık destekçilerimizin görevi bitti. Şimdi görev bizde. Onları en iyi şekilde muhatap oldukları kuruma karşı temsil edeceğiz” dedi

“BİR HAYALİM VAR”

Bir hayali olduğunu söyleyen Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, “İlçelerdeki oda seçimlerimiz bittiği zaman hayalimiz olan ‘Balıkesir Büyük Şoför Ailesi’ni oluşturup 20 ilçeyle beraber hareket edeceğiz. Balıkesir Merkezde bir arkadaşımızın sorunu varsa şoför esnafı olarak Ayvalık’taki ya da Marmara’daki arkadaşımızın da aynı sevinçle sevinip aynı hüzünle hüzünlenmesini istiyoruz” dedi.

“SİYASİLER BİZİ BÖLÜP PARÇALADI”

Bugüne kadar yanlış politikaların izlendiğini söyleyen Başkan Tekin, “Bugüne kadar siyasilerimiz bizi parçaladı, böldü ve yönetti. Eski oda yönetimimiz büyük topluluklarla, kitlelerle uğraşmamak için on araçlık durağın 4’ünü 5’ini kendine çekmek için insanları birbiriyle küstürdü. Biz tüm bunları aşıp 20 ilçeyi de büyük şoför ailesi yapmak gibi bir hedefimiz var. Cumartesi gittiğim Susurluk ve Bandırma’da esnafın da bunu istediğini, buna hasret olduğunu ve bu projemizin bir hayal değil hedef olduğunu gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Bir an önce ilçe oda seçimlerini bitirip, bu aileyi oluşturup sadece Balıkesir Merkez değil, ilçelerde de bunu yapmayı hedefliyoruz”

“YERELDE ÇÖZÜME KAVUŞMASI LAZIM”

Yerelde sorunların çözüme kavuşacağını söyleyen Başkan Rıza Tekin, “Balıkesir, büyükşehir olduktan sonra bazı yanlış projelerde temsil ile alakalı sıkıntılar oldu. Zekai Başkan ile bunları çözüp, şoför esnafımızın sorunlarını ortadan kaldırmak istiyoruz. Büyükşehir olduktan sonra tüm il ve ilçelerdeki şoförlerle alakalı taşımacılık UKOME’ye geçti. Yani sorunlarımızın yüzde 75’i Büyükşehir Belediyemiz ile çözülebilecek sorunlar. Yerelde çözülebilecek sorunlar. Uyumlu çalışmalarla bu sorunları çözeceğimize inanıyoruz. Acil çözülmesi gereken sorunlarımız var. Orta ve uzun vadede sorunlarımız var” şeklinde konuştu.

 

“ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR”

Acil eylem planı hazırladıklarını söyleyen Başkan Rıza Tekin, “Tebriklerden dolayı yoğun bir programımız var. Boş vakitlerde acil eylem planımızı hazırlıyoruz. Tamamlandığında Zekai Başkan ve Vali Bey’e bunlar sunulacak. Sırasına göre çözüm noktalarını arayacağız. Acil çözüm bekleyen sorunlardan bazıları da şunlar; kırsal mahallelerden gelen araçlarımız var. Sayıları bir hayli fazla. UKOME, kırsal mahalle diye ayırmış ancak yönetmelikte bunun altının biraz doldurulması gerekiyor. Bu konuda teknik çalışmalarımız var. Daha önce büyükşehir olup da çözmüş illerden örnekler topluyoruz. Haftada iki-üç sefer çalışana araçların şehir içindeki toplu taşıma araçlarıyla aynı tutulmaması gerektiği ve kırsal mahallelerin biraz daha rahat çalışabilmesi için özellikle yaş ve belge sorunu var. Önceliklerimizden bir tanesi bu” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİKLERİMİZ VAR”

Korsan taksilerin önüne geçmek için de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Tekin, “Kamyonetçi arkadaşlarımızın durak tescil sorunları var. Durakların 2006 yılında Sabri Uğur döneminde projeleri yapılmış ama yasal anlamda süreç tamamlanmamış. Ticari sarı taksilerde korsanlar var. Artık Suriyeliler bu memlekette Arapça kart bastırmış memleketlerini taşıyor. Bu korsan taksilere de yansıdı. Dolayısıyla bunlarla mücadele edeceğiz. Önceliklerimiz var. Mesela toplu taşıma araçlarının alt yapısı yapılmadan balkart sistemine geçmesi, sistemde yaşanan aksaklıklar, vatandaş şikayetleri, yolcu kayıplarımız var. Bunlar önceliklerimiz” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Her ilçenin kendine ait sorunları olduğunu söyleyen Başkan Tekin, “İlçelerimizdeki sorunları, ilçe şoförler odası kendi içinde çözümünü söyleyecek biz de burada UKOME’de ve diğer kurumlarda onların istediği gibi hareket etmeyi planlıyoruz. Çünkü her ilçe kendi sorununu ve çözüm noktasını daha iyi bilir. Bu konuda biz onlara müdahale edemeyiz. Onlar sorunlarını dile getirip çözümlerini de bildirirlerse biz bunun takipçisi oluruz” şeklinde konuştu.

“KÖPRÜ OLACAĞIZ”

Yapacakları çalışmaları anlatan Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, “Esnafın muhatap olduğu kurumlarda temsil edilebilmesi gerekiyor. Şoförlerimizin UKOME, Valilik gibi kurumlarda kaderlerine terk edilmemeli. Biz arada köprü olmak istiyoruz. UKOME’den ve ya Valilik’ten alınacak bir belge, evrak varsa bunun alt yapı hazırlığını biz oda olarak yapalım. Üyelerimiz sadece gidip onaylanan belgesini alsın. Ücreti varsa yatırsın. Çünkü insanlar kendileri gittiklerinde hem gittiği kuruma yük oluyor. Yoğunlukla alakalı. Biz Balıkesir’in en büyük odasıyız üstelik. Bu konuda biz esnaf ve kurum arasında köprü olmak istiyoruz. Bu olduğunda bazı sorunları daha kolay aşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu