Gündem

Çeşme’de Vazgeçemediğim Duraklar

4 yıldır  her yaz gittiğim Çeşme’de , her gelmemde mutlaka uğradığım bazı fix adreslerim oluştu artık. Memnun kalacağınızı düşündüğümden , sizlerle de paylaşmak istedim  . Hadi başlayalım.

 

–        –  Alaçatı köy içindeki Ferdi Baba’yı ilk sıraya yazıyorum . Mezeleri efsanedir . Deniz mahsullerinden yapılan , Deniz Kalbi isimli şaheseri ise tam yemeyip yanında yatmalık. Şarap soslu midyesi de bir o kadar başarılı.

–        –  Çeşme Çarşı’da bulunan Horasan Balıkçılık da akşam yemekleri için son derece ideal . Aile işletmesi olan ve her daim dolu olması nedeniyle rezervasyonsuz yer bulmanın büyük ölçüde imkansız olduğu bu şirin mekanın da öyle çok müşteride ,kalabalıkta  gözü olmamasından dolayı önündeki üç dört masada ağırlıyor misafirlerini.

–         – Malum Alaçatı , ülkemizde gece hayatının en hareketli olduğu yerlerden. Göz Lounge oldukça başarılı DJ ‘leriyle ve gelenleri yerinde durdurmayan müzikleriyle diğer mekanlara fark atıyor. Burada çalan her şarkı kulağa daha önce dinlediğiniz versiyonlarından çok daha güzel geliyor. Hatta sevmediğiniz şarkıları bile sevdirme ihtimali yüksek.

–        –  Gecenin ilerleyen saatlerinde , bir plaj barı olan Single Fin Yellow dolup taşıyor . Çok sayıda sosyetik ismin de akın ettiği bu yer , müzikten biraz uzaklaşmak isteyenler için de harika bir kumsal ateşi ve yakamoz manzarasıyla cezbediyor . Gündüz sörf yapmak için de yine pek çok kişinin tercihi burası oluyor.

–       –   Çark Plajı’nda bulunan Dusk adlı gece klubü de son zamanlarda oldukça popüler. Plaj ve açık hava özellikleriyle Single Fin ‘le benzeşseler de konseptleri tamamen birbiriden farklı.

–        –  Gecenin yorgunluğunu atıp , güne taptaze ürünlerle bezenmiş zengin bir kahvaltıyla başlamak isteyenler için en güzel alternatiflerin başında Bizim Ev geliyor Çeşme’de. Bir çok yere kıyasla fiyatları da oldukça uygun.

–        –  Tabi Çeşme demişken plajlarından bahsetmemek olmaz. Maldivleri aratmayan turkuaz deniziyle Ilıca plajı Çeşme’nin en güzel plajlarından birisi. Havanın çok rüzgarlı olduğu günlerde deniz de dalgalı oluyor. Şanslıysanız denizin çarşaf gibi olduğu nadir bir güne denk gelip en güzel halini görebilirsiniz.

–        –  Bembeyaz kumuyla ve eşine rastlanmadık doğal güzelliğiyle Delikli Koy (bazı geceler harika bir samanyolu manzarası olduğu da söylenir ) ve her daim dalgasız ve temiz olmasıyla Aya Yorgi Koyu da benim Çeşme’deki tercihlerimin başında geliyor.

–         –  Aya Yorgi Koyu’ndaki White Beach , işletmecisi Kıvanç abi, güzel eşi Semre abla ve tatlı kızları Duru’yla ,misafirlerini her zaman insanı hayran bırakan bir enerjiyle karşılıyorlar. Bu nedenle koya her gelişimde gittiğim yegane yerdir .

–        –  Çeşme’den dönüşte , Alaçatı’nın girişindeki Alaçatı Köy Kurabiyecisi’nden bir kutu  sakızlı Alaçatı kurabiyesi almadan dönmeyin derim .

–          – Dönüş yolculuğunuza başlamadan da , Adnan Menderes Havaalanı’na sadece 6 km uzaklıkta bulunan, İsa Bey Bağevi’ ne uğrayıp , şarapla marine edilmiş lezzetli bir bonfilenin yanında , bağın harika şaraplarını deneyebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu