Çocukça

SATRANÇ OYNAYARAK EĞLENİYORLAR

Karesi Belediyesi’nin tüm okullarda başlattığı, “Doğru Hamlede Buluşalım” isimli proje kapsamında, 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu öğrencileri satranç oynuyor. 23 Nisan’ın minikleri zihin geliştiren spor oyunu satranç oynamanın önemini  ‘Çocukça’ sayfamızda anlattı.

Satrançta doğru hamleyi yapmak çok önemlidir. Ne kadar hızlı ve doğru oynanırsa satrançta başarı elde etmek de o kadar kolaydır. Zihinsel gelişime oldukça önemli bir katkı sağlayan satranç oyunu, çocukların da en sevdikleri oyunlardan bir tanesi oldu. Satranç oynamayı çok sevdiklerini söyleyen 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu öğrencileri, duygu ve düşüncelerini ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda paylaştılar.

Umut Çevren: “Ben satranç oynamayı çok seviyorum. Arkadaşımla birlikte satranç oynadıkça kendimizi geliştiriyoruz. Mesela at ile oynamak çok iyi. Satrançta ‘L’ şeklinde giderek kazanmamızı sağlıyor. Herkese satranç oynamalarını tavsiye ederim”

Mert Ali Kaçar: “Ben satranç oynamayı çok seviyorum. Ekim ayından beri satranç oynuyorum.  Satranç oynamayı da çok seviyorum”

Yağız Aslan Doğdu: “Satranç oynamak çok güzel ve eğlenceli. Hem eğleniyoruz hem de doğru düşünebiliyoruz. Ben arkadaşlarımla beraber satranç oynamayı çok seviyorum. Hep en başarılı oluyorum çünkü satranç oynarken iyice düşünüyorum”

Yaren Pıçak: “Okulumuzda satranç oynuyoruz. Satranç oynayarak hem daha doğru hamleler yaparız hem de nasıl davranmamız gerektiğini biliriz. Satranç oynamak çok keyifli bir oyun. Ben herkese satranç oynamalarını tavsiye ederim”

Elif Balkan:  “Ben satranç oynamayı çok seviyorum. Bence arkadaşlarımız bol bol satranç oynamalı. Çünkü bu oyunu oynarsak daha başarılı oluruz ve derslerimizde de başarımız artar. Evde bilgisayar oyunu oynamaktansa bence birlikte satranç oynamalıyız”

Zeynep Deren: “Okul açıldığından beri satranç oynuyorum. Bazen ders aralarında arkadaşımla birlikte satranç oynuyoruz. Birlikte satranç oynamak çok keyifli.  Bence bilgisayar oyunları oynamak yerine  satranç oynamalıyız. Satranç oynamak hem çok  zevkli hem de bizim daha başarılı olmamızı sağlıyor”

Zeynep Koşar: “Ben satranç oynamayı çok seviyorum. Satranç oynamak çok keyifli. İyice düşünüp doğru hamleyi yapmak çok önemli. Bazen hızlı oynadığımda kaybediyorum ama düşündüğüm zaman kazanıyorum. İyi düşünmem lazım”

Mustafa Selim Geren:  “Okulda derse başlamadan önce satranç oynadık. Arkadaşlarımla satranç oynamak çok keyifli. Satranç oynayarak derslerimizde de çok başarılı olabiliriz. Ben herkesin satranç oynamasını isterim. Hep arkadaşlarıma bakıyorum satranç bilmeyen kimse yok artık. Herkes satranç biliyor. Bence çok güzel bir oyun”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu