GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN’DAN İTTİFAK VE MHP DESTEĞİNE VURGU

ERDOĞAN’DAN İTTİFAK VE MHP DESTEĞİNE VURGU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada önce Cumhur ittifakına vurgu yaptı sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi’ne eleştirilerde bulunup CHP’ye oy veren seçmenleri “parti yönetiminden hesap sormaya” davet etti.

 Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlara da değinerek yaşanan oy kaybına dikkat çekti ve bu sonuçların yerel seçimler için iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti. Gelen raporlarda yer alan eleştirilerin altını çizerek vurgulayan Erdoğan bununla ilgili uyarlarda bulundu.

 ERDOĞAN “İTTİFAKA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

AK Parti Genel Merkezi’n den edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada cumhur ittifakını devam ettireceklerini ifade ederek “Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle cumhur ittifakını Meclis’te devam ettireceğiz. MHP’nin de aynı anlayışa sahip olduğunu görmekten ayrıca memnuniyet duyuyorum. İttifaklarını pazara kadar bile sürdüremeyenlerin aksine, biz ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmaya devam etme inancıyla bu birlikteliğe sahip çıkacağız” mesajını verdi.

CHP SEÇMENİNE ‘PARTİ YÖNETİMİNDEN HESAP SORUN’ DAVETİ

Erdoğan ittifak dışında yaşanan CHP-HDP arasında ki oy kaymalarından CHP’yi sorumlu tutarak “Normal şartlarda birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanlar her nasılsa karşımızda birleştiler. Öyle ki CHP bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdi. Gerçi bunlar 1991 yılındaki seçimde de benzer bir yola başvurmuşlardı. Bölücü örgütün güdümündeki siyasetçiler ilk defa o zaman Meclise ayakbastılar. Bugün de CHP sayesinde bölücü örgütün belirlediği isimler Mecliste milletvekili olarak yerlerini alacaklar. Ülkesini, milletini, Cumhuriyetini, devletini seven her CHP’li vatandaşımızı bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz” dedi.

ASIL VARKEN KOPYAYA GEREK YOK

Erdoğan eleştirilerin devamında ise “Şayet CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa, bölücü örgütle Ana Muhalefet Partisi arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp, altını çizerek söylüyorum; esas haline dönüşecektir. Bir şeyin aslı varken kopyasına gerek yoktur. Böyle bir durumda CHP’nin varlığının da anlamı kalmayacaktır. Türkiye’nin en eski partisini batıdaki bir avuç marjinalin ve yurt dışındaki bir avuç terör örgütü yöneticisinin oyuncağı haline getirenlerden hem bu millet ve tarih açık ve net hesabı soracaktır. Biz bu ikazı CHP’nin içişlerine karışmak için değil milletimizin tüm fertleri gibi Ana Muhalefet Partisine oy veren kardeşlerimize karşı da sorumluluğumuzun gereği olarak yapıyoruz. Sonuçta karar bu partinin kendi mensuplarına, kendi seçmenlerine aittir” şeklinde konuştu.

 

Erdoğ1

 

BİZİ YÜCELTEN TEVAZUMUZ OLMUŞTUR

Erdoğan konuşmasında “Değerli arkadaşlar, bununla özellikle şu anda aramızda belediye başkanlarımızda bulunuyor, birkaç cümleyle üzerinde durmak istiyorum. İşte bu seçimlerden sonra bana gelen raporlara baktığımızda özellikle bazı eleştiriler var ki bu çok çok önemli. Vatandaş özellikle şunu arıyor, bu tabii ağırlıklı Belediye başkanları ve bunun yanında tabii ki milletvekilleri vesaire: Tevazu arıyor, tevazu. Belediye başkanı benim dükkanıma gelip bir çayımı içmedikten sonra ben bu belediye başkanını ne yapayım diyor. Yani seçimden seçime mi belediye başkanı da beni ziyaret edecek diyor veya milletvekili beni ziyaret edecek diyor veya kendi tanıdıkları, bildikleri ofislere uğrayıp oradan çekip gidecekler diyor. Değerli arkadaşlar; AK Parti’nin müktesebatında böyle bir şey olamaz, bizi yücelten tevazuumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuu kaybettiysek, işte bu açık-net puan kaybına da neden olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde eğer bugün ciddi bir puan kaybı olmuşsa, bunu kendi nefsimize soracağız; biz hatayı nerede yaptık, yanlışımız nerede?” dedi.

HİZMET YETERLİ DEĞİL GÖNÜLLERE GİRİN

İyi Hizmet etmenin yeterli olmadığını vurgulayan Erdoğan salondaki İl Başkanları ve Belediye başkanlarına hitaben “Arkadaşlar, çok iyi hizmetler yapabilmiş olabiliriz, bu hizmetler gerektir, ama yeterli değildir, yeterli olan o gönüllere girmektir. Gönüllere girersek bu işi başarmış oluruz. Öyle gönüllere girmiyor da vatandaşına eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak, onlara yeri geldiği zaman hat-hut yapıyorsak kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Yani bir oy verir, iki oy verir, ondan sonra da kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır. Bu bizim için erken fırsat olmuştur. 24 Haziran’ın fotoğrafını bu noktada çok iyi çekmemiz lazım. Ve inşallah Mart 2019 yerel seçiminde de gerek aday tespitlerimizde, gerekse bu ahlaki kimliğe değer verip onu iyi puanlayıp adaylarımızı da buna göre ne yapmamız lazım, belirlememiz, seçmemiz lazım” şeklinde uyarlarda bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu