Türkiye Gündemi

ABD REDDETTİ, RUSYA ‘İSRAİL’ DEDİ

Suriye’nin orta kesimindeki bir askeri havaalanını vuran füzelerin en az 14 kişinin ölümüne yol açtığı bildiriliyor. Şam rejimi ABD’yi suçlarken, Rusya saldırıyı İsrail’in düzenlediğini duyurdu.

Dakikalar içinde açıklama yapan Pentagon ise, füzelerin Amerikan ordusu tarafından ateşlenmediğini belirtti. ABD’den sonra açıklama yapan Fransa da saldırıdan sorumlu olmadığını ilan etti. Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Doğu Guta’da gerçekleşen kimyasal saldırı, dünya gündemini alt üst etti. 80 kişinin öldüğü saldırıyı Şam rejiminin müttefiki Rusya düzmece olarak niteledi, ABD Başkanı Donald Trump tarihi bir çıkış yaparak Beşar Esad için ‘hayvan’ dedi. Suriye’deki bir askeri havaalanına gece yarısı düzenlenen füze saldırısı ise, gerilimi doruk noktasına ulaştırdı.

ANADOLU AJANSINA AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ DENİLDİ

Rusya’nın ardından açıklama yapan Şam rejimi de İsrail’in saldırıyı düzenlediğini belirtti. Beşar Esad, daha önce ABD’yi suçlamıştı. Rusya, füze saldırısını İsrial savaş uçaklarının gerçekleştirdiğini duyurdu. Moskova’nın açıklamasına göre, Lübnan hava sahasındaki iki uçaktan ateşlenen sekiz füzeden beşi hava savunma sistemleri tarafından engellendi. İsrail ordusu, Anadolu Ajansı’na saldırıyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirtti. Füzelerin hedefi olan üste İran güçleri de bulunuyor.

ASKERİ HAVAALANINA SALDIRI

Füze saldırısının detayları netleşmeye başladı. Resmi haber ajansı SANA, Tayfur askeri havaalanında ölü ve yaralıların olduğunu dünyaya geçti. Resmi televizyon ise saldırı sırasında yüksek patlama sesleri duyulduğunu aktardı. Suriye devlet televizyonu, gece yarısı 04.43’te Hums yakınlarındaki bir askeri havaalanına füze saldırıları yapıldığını duyurdu. Haberde hava üssüne sekiz füze atıldığı belirtildi. Suriye’deki kimyasal ve füze saldırısı ile ilgili dünde çeşitli kanallardan belirli açıklamalar gün boyunca yayınlanmaya devam etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu