GündemSiyaset

ADAY ADAYIYIM AMA ÖNSEÇİM YOKSA BENDE YOKUM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için ön seçim olursa adayım değilse o aday adaylığımı o gün geri çekerim!

CHP Genel merkezi ön seçime sıcak bakmıyor ancak geçmiş dönem milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir başkanlığı için aday adaylığını dün CHP İl Binasında açıklayan Mehmet Tüm önseçim şart diyor. CHP’de aday adaylığı başvuruları dün sona erdi ancak Ayın 26’sına kadar taleplerin yoğun olması gerekçesi ile bu sürenin uzadığı bildirildi.

“Belediye başkanlığı ve meclis üyeleri ile ilgili müracaatların yoğun olduğunu belirten CHP il Başkanı Serkan Sarı Cuma gününe kadar talepler alınmaya devam edecek” dedi. Ardından aday adaylığını açıklayan geçmiş dönem milletvekili Mehmet Tüm CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Tüm konuşmasında, “Ülkemizde yaşanan ekonomik ve siyasi kriz derinleşmekte enflasyon yüzde 25’i geçti ve Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Fabrikalar işçi çıkarıyor. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Zamlar yağmur gibi yağıyor. Ekonomik krizin yaratıcısı olan siyasi iktidardan kurtulmak gerekir. Yerel seçimlerden CHP olarak zaferle çıktığımızda bunu da kurtarmış oluruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetin kazanımları yok edildi.” dedi. Tüm devamında şöyle konuştu: “ Ülkemizi karanlık tablodan kurtarmalı ve umut yaratmalıyız. Kenti tanıyan liyakat sahibi başkan adayları örgütümüzün içinde vardır. Sorumluluk örgüte bırakılmalıdır. Partimiz en iyi adayları seçmek zorundadır. Balıkesir ve ilçeleri başta olmak üzere adaylarımızı partililerimiz vermelidir. En doğru karar tabanındır. Yerel seçimlerde en başarı olduğu zaman önseçimin yapıldığı zamanlar olmuştur. Adayı belirleyen üyelerimiz seçim sürecinde tutum ve tavrı unutmamakta ve parti çalışmalarımıza da yürekten katılmaktadırlar. Adayın karşısında ona güç veren taban vardır. Sosyal barışa olan inancım ve mücadeleci tavrım ile hizmet anlayışımı hep diri tutmuştur. Balıkesirlilere daha iyi hizmet için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.

ÖN SEÇİM ŞARTI

Tüm,“Yaşamım boyunca demokrasiye inandım ve halkın içinde oldum.Ön seçimle Büyükşehir Blediye Başkan adayı olmak istiyorum.Önseçim halkın sesine kulak vermek demektir.Ön seçim halka ve partililere güvenin”dedi. CHP Genel merkezimizin Adayı şu veya bu şekilde belirlemesi haksızlık olacaktır. Sol parti gücünü örgütten alır. CHP sosyal demokrat bir partidir.Partiye emek verenler öne çıkarılmalıdır. Geçmiişte yapılan aday belirlemelerinden desr alıp aynı yanlışa düşme lüksümüzün olmadığını bilmeliyiz.

ADAY ADAYLLIĞIMI GERİ ÇEKERİM

Tüm,“Ön seçim olmazsa aday adaylığımı geri çekeceğimi bugünden söylüyorum ben partililere güveniyorum.Balıkesir’i yakından tanıyorum.Ağır sorunlar var ve bu sorunların çözümlerini biliyorum.Çağdaş bir kent yaratmak zorundayız.Şeffaf olacağız.”dedi.Tüm basın mensuplarının sorularını almadı.Soru kabul etmiyorum”ifadelerini kullandı.Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu