GündemKöşe Yazıları

AH O ESKİ BAYRAMLAR

Bir aylık ibadetin, sabrın, paylaşmanın,güzel duyguların yaşandığı ve paylaşıldığı mübarek Ramazan ayının sonuna Ramazan Bayramına geldik.

Bu bayram benim için çok özel ve çok heyecanlı öncelikle bu duygumu siz değerli okurlarımla da paylaşmak istedim. Evet 19 Mayıs’ta baba oldum ve minik oğlumla bu Ramazan Bayramı ilk bayramımız ilk heyecanımız, nice güzel bayramlara hep birlikte erişmek ve manevi duyguları, bu özel zamanları birlikte yaşamak tek isteğim..

Ramazan ayının gelmesiyle beraber çocukluğumda yaşadıklarımı siz değerli okurlarımla paylaşmıştım, bu yazımda da çocukluğumda ki bayramlara gitmek istiyorum. Bayram geldi mi sevinçten ve heyecandan yerimde duramazdım, yeni bir elbisemiz, yeni bir ayakkabımız ile uyur ve Bayram günü bol bol harçlık alıp, mahalledeki bakkal amca da hepsini bitirirdik. Sabah oldu mu kapımız çalınmaya başlardı evdekiler ellerinde şeker, çikolata, harçlık, bazen de ufak hediyelerle kapıyı açar bayramlaşmaya gelen çocuklara ikram eder, bayramlaşırdık.. Tüm mahallede ki çocuklar gibi bende yeni kıyafetlerimi, bayramlıklarımı giyer mutluluk içinde büyüklerimizin ellerinden öperdim. Ayrı bir keyfi, neşesi vardı bizim çocukluğumuzun bayramlarının. Şimdilerde ise hepimiz günlük hayatın koşuşturmasından bayramlarda ki üç-dört günlük işe gitmemeleri tatil bilip,kendimizi şehrin gürültüsünden, insan kalabalığından uzaklara atar olduk. Böylece ne bayramlık heyecanı kaldı,ne al öpmeler,harçlıklar,ne de kapımızı çalan çocuklar..Hepsini yok ettik..
Bayramlık ayakkabılarını başucuna koyup uyuyan çocuklar var mı hâlâ bilmiyorum ama ben oğlumun en çok istediği oyuncağı, kıyafeti, mutlu olacağı isteğini bayramlara denk getirip bayram coşkusunu ona yaşatmak istiyorum. Tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum…

 

****************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu