GündemTürkiye Gündemi

‘AHİ EVRAN’ MESAJI VERDİ KAZANDI

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası kongresi yapıldı. Hasanbaba’da BESOB toplantı salonunda yapılan kongrede iki adaylı olarak seçime gidildi. Mevcut Başkan Kazım Avcı 204 oy ile güven tazelerken Ahmet Yaşar Deniz’in listesi 94 oy aldı.
Güven tazeleyen Başkan Kazım Avcı oy sonucu açıklandıktan sonra MERHABA’ya yaptığı konuşmasında ‘Ben enerji doluyum üyelerimin güvenini boşa çıkarmayacağım. Onlara ahi evran mesajı verdim. Onlarda bu mesajı aldılar’ dedi. 301 kişinin oy kullandığı seçimde 3 oy geçersiz sayıldı.204 KİŞİ Kazım Başkan ile devam dedi.

KAZIM AVCI GÜVEN TAZELEDİ
301 kişinin oy kullandığı seçimde 3 geçersiz 204 beyaz liste (Kazım Avcı) seçimin kazananı olurken Başkanlığada devam dedi. 94 oy alarak mavi listesiyle seçime giren Ahmet Yaşar Deniz, ‘ değişim ‘isteğini yineledi.Çabaladık ancak olmadı’ dedi. Terziler ve Konfeksiyoncular Oda Başkanı Kazım Avcı ‘bizim odamıza bağlı esnaf kardeşlerim hep birşeyler kazandı. Bizden çokşey istiyorlar ve bizde onların isteklerini yapacağız inşallah. Benim üyelerim herşeyin en iyisine layık. Ahi evran terbiyesi almış bir insanım ben ve bu genel kurulda onlara bu mesajı verdim, vermek istedim.dedi. Avcı’nın yönetim kurulu listesi şöyle; Vacip Aktaş,Ahmet Özer,,Hüseyin Başol,Kadircan Topçu,Nevzat Işık,Ersin Demirkol.
ALDIN SAZI ELİNE… BİZ SAZ ÇALAMAYIZ!
Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın biz kutlama yapacağız diyen Ahmet Yaşar Deniz ve yönetimi bir değişim istedikleri vurgusunu yaptı. Terziler Odası Başkanı Kazım Avcı yapılan ve odadan duyulan memnuniyetsiz konuşmalara, yaptığı açıklamalarla karşılık verdi. ‘Aşağıdan yukarıdan konuşacağım’ dedi. Mevcut Başkan Avcı, ‘Ben odaya bir sandalye yokken geldim. Aldım dosyaları kolumun altına soranlara odaya gidiyorum odaya dedim’ diyerek odayı bugünlere zorluklarla taşıdığını söyledi. ‘Ahmet bey bir gazeteye demeç vermiş 6 oy farkla kaybettim geçen kongrede demiş. Oysaki 56 oy fark var’ diyerek Böylemi yöneticilik yapacaksın? Diye sordu. Ahmet bey almış eline sazı mikrofonu gördü konuşuyor. Ama biz saz çalamayız’ şeklinde konuştu. Oda aidat almaktan başka işe yaramaz ifadesini kullanıyor ama 9 senede 50 lira para verdi odaya50 lira.’ dedi.
ODA HİZMET YAPMIYORSA…
‘’Ben borcum olduğunu söyledim’’ diye bağırarak karşılık veren Deniz’e; Başkan Avcı ‘sana ben müdahale ettim mi ki konuşmama karışıyorsun’ dedi. Bu oda görevini yapamıyor da neden yapamıyor? Aidat borcu olan var mı? Var. Var. Var o halde nasıl iş yapılacak? Ben odaya sahip çıkan arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.’ Şeklinde konuştu. Ahmet Yaşar Deniz ise adaylık konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Üyesi olduğum Odamıza Başkan adayı olarak çıktım. Kazım Avcı ve yönetimini esnafa verebileceği hizmetler noktasında eksiklikler buldum. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İki dönem öncede başkanlığa adaylığımı koydum ancak küçük bir oy farkı ile kaybettim. Bağlantılarımı kuvvetlendirdim. Bugün gönüllü esnaf arkadaşlarımla biz olarak karşınızdayım’ şeklinde konuştu. Çağımızın gerekliliği internet sitesi ve içimizdeki uhde iftar yemekleri düzenleyeceğimize söz veriyoruz’ dedi.
KAZANAMASAKTA KUTLAMA YAPACAĞIZ
Ahmet Yaşar Denizin yönetiminde yer alan bir kadın terzi ise yaptığı konuşmada ‘Kazım Avcı’nın yönetimine yapması için götürdüğümüz teklifler hep geri döndü’ dedi. Konuşmada Adayımız (Ahmet Yaşar Deniz)diyen kadın terzi, adayımız kadınların bilincinde. Terzisinden, konfeksiyoncusuna, altın tamircisine hep dokunduk. Bir Cevdet Atikbay tanıdık 60 yaşında usta bir el. Bekir Şengör tanıdık. Nevzat Çakıcı tanıdık hani şu; ‘örücü Nevzat’ olarak tanıdığımız. Ciddiyetini asabiyet sandığımız adamın ne kadar sevecen biri olduğunu gördük. Hasan Baba Çarşısında sevgisiyle tüm dünyayı kucaklayabilen İmran ablayı tanıdık.’ diyerek ziyaret gerçekleştirdiği Balıkesirli esnafları dile getirdi. Sonuç ne olursa olsun kazanamazsakta kutlama yapacağız’ dedi.Sonuçlar açıklanırken oldukça heyecanlı görünen liste ve destekçileri zarfların açılışını pürdikkat izledi.301 kişinin oy kullandığı seçimde 204 oyla Kazım Avcı güven tazeledi.Ahmet Yaşar Deniz ise 94 oyda kaldı.Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu