GündemEkonomi

‘‘AİLE İŞLETMELERİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALMALI’’

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Tuncay Yıldız, Balıkesir ekonomik hayatında oldukça önemli bir yere sahip olan ‘’ Aile İşletmeleri’’ üzerine açıklamalarda bulundu. Yıldız, ‘‘Yeni kuşağın yer almaya başladığı aile işletmelerinde danışmanlık hizmeti alınmalı’’ dedi.

MÜSİAD Balıkesir Şubesi üyeleri arasında da aile işletmeleri olduğuna değinen Başkan Yıldız, ‘‘İş dünyası oldukça hızlı bir şekilde dönüşüm yaşıyor. Bugün dünyada ortalama şirket ömrünün 15 yıla kadar düştüğü görülmektedir. Bu bize, dönüşüme uyum sağlayamayanların iflas edip kapatmak zorunda kaldığını göstermektedir. Yeni kuşağın girişimcilik ruhu, geleneksel yapıya sahip baba veya dedeler ile çatışmalar yaşamaktadır. Aile şirketlerinde, geleneksel yönetici profili risk almamak ve sonunu görmediğimiz işe girmeyiz başlıkları üzerinedir. Bunun nedeni de ‘’Emin Adımlarla’’ ilerlemeliyiz mantığıdır. Eğitimlerimizde yeni nesil yönetici arkadaşlarımıza bu durumun artılarını ve eksilerini anlatıyoruz. Eğitimlerde, yeni nesil ve geleneksel kuşak arasında kurulması gereken köprünün önemine dikkat çekmekteyiz. Yeni kuşağın, marka, markalaşma ve marka tesciline önem vermesini, itibar yönetimini sağlamasını, tüketiciye verilen güvenin sürmesini ve ürününü nerede satarsa satsın aynı bilinçle satması üzerinde özellikle duruyoruz. Yeni kuşağın yer almaya başladığı aile işletmelerinde, iflasın eşiğine gelmeden işini geliştirmek, büyütmek ve para kazanmak adına danışmanlık hizmeti almasının önemli olduğunun altını çiziyoruz.

Kısaca, MÜSİAD Balıkesir Şubesi olarak biz; Balıkesir’de de aile işletmelerinde sürdürülebilirliğin, değişen trendlere ayak uydurmanın, uluslararası kuruluşlara hesap verir duruma gelmenin, aslında şeffaflık ve kurumsallaşmanın bir gereği olduğunu anlatıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu