Gündemİlçe HaberleriSiyaset

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ BAŞARI GETİRİR

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Bir insana nail olabilecek en güzel şereflerden birine sahip oldum.” dedi. Karesi Belediyesi’nin Kurucu Belediye Başkanı olmanın önemine vurgu yaptı. Yılmaz, “halkımız seçimlerde bize oy vererek bunu başkanlık makamı ile süslediler” ifadelerini kullandı.

KATILIMCI BELEDİYECİLİKTE USTALIK GÖSTERDİ

Katılımcı Belediyecilik konusunda kendimizi iyi ifade ederek örnek belediye seçildik diyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Genel Merkezi tarafından davet edildiklerini belirterek; “genel merkezimiz ne yapıyorsanız bunu bir kimliğe dönüştürün” dedi. Bizde dönüştürdük. Beğenildi bu güzel dedi ve tüm Belediyelere bunu yayalım diyerek sekreteryasını da bizim yürütmemiz istendi.

BALIKESİR ADINA MUTLUYUM TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEĞİM

Türkiye’yi temsilen Fransa’ya geçtiğimiz günlerde ben gittim. Herhangi bir aksilik olmazsa Temmuzda yine bir toplantı gerçekleştirilecek. Dünya da 17 tane sürdürülebilir kalkınma var. Karesi Belediyesi olarak temsil noktasında Türkiye’yi ben temsil ediyorum.3 raporumuz var.172 şehri kapsayan ülke dışındaki ve Ortadoğu’daki Türkiye adına 3 rapor sunacağım. Karesi olarak dikkat çekmeyi başardık.

24 HAZİRAN HAYIRLI OLSUN

“24 Haziran seçimi şehrimiz için hayırlı olsun. Siyasi partilerin temsilcileri önemli. Biz istiyoruz ki Güçlü iktidar devam etsin, istikrar sürsün. İnsanlarımızın memnuniyeti konusunda memnuniyet görüyoruz. Sağlıklı bir sonuç alarak partimiz adına bir şölen yaşayacağımızı düşünüyorum.”

ŞEHRİN SAHİBİ SİZSİNİZ

“Şehrin sakini olup eleştirmeyin sahibi olun beraber yapalım” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz toplumun her kesiminde bu sloganın kabul gördüğünü ifade etti. Farklı partilerden arkadaşlarımızla birlikte Belediyenin kent konseyi ile de birlikte katılımcı belediyecilik anlayışının hâkim kılındığını söyleyen Yılmaz şehrin kapsayan ve bütünleştiren tarafında olma eğiliminin Karesi’de taşındığını açıkladı. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ 180 bin nüfuslu Karesi ilçesinde hep birleştiren, bütünleştiren, sahiplenen ve sahiplendiren anlayışla çalıştık” dedi.

ŞEHRİN TİCARİ YAŞAMINA DOKUNUŞ

Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığından Belediye Başkanlığına seçilerek gelen Yücel Yılmaz bu sürece şöyle değindi:” Kendiniz oy için yola çıktıysanız ve vaatler ne olsun diye meraklı olup insanları dinliyorsanız insanlarda ihtiyaçları tek tek söylüyor. Sahadaki ihtiyaçları biz ekibimizle tespit etmeye çalıştık. Bir seçim stratejisi olarak bunu yapmadık. Hatırlarsanız Balıkesir’in 2012 de büyükşehir olacağı ilan edilmişti. Bizde anaokullarından tutun Liselerdeki tüm öğrencilerimize; Nasıl bir şehir istersin? Diye sorduk. Ticari hayatı da buna göre yönlendirmek için dükkânlar açılırken çocuklar ne istiyorsa ona göre işyerleri açılsın teşvik edelim dedik. Asıl amacımız insanlarımızın ihtiyacına işletmelerimizin cevap vermelerini sağlamaktı. Bu potansiyeli biriktirerek gelmişiz Belediye Başkanlığına”

BAŞKAN YILMAZ “ONLAR BENİM ŞANSIM”

Kişilikli ve kimlikli bir şehir tasavvur(göz önüne getirip canlandırma) ediyorduk. Karesi Mesleki Eğitim Merkezini kurduk. Karesi Kent Konseyi ile KAREM’in uyumlu çalışması 2014 yılı itibarı ile belirlenen gündemle ilgili çalışmaları birlikte yürüttük.” şeklinde konuştu. Şanslıydım ve şanslıyım diyen Başkan Yücel Yılmaz Başkan yardımcıları ile ilgili olarak “onlar benim şansım oldu” dedi. Yasin Sagay sahayı, Yusuf Hocaoğlu siyaseti ve şehrin nabzını, Müsel Sabancı ise şehrin akademik hayatını bilen ve projeleri yönetebilecek biriydi” ifadelerini kullandı. Şehirdeki tüm dinamikleri dinleyen bir mekanizmamız var.

DOĞRU BİR ZİHİNSEL DÖNÜŞÜMLE BİRLİKTE YÖN VERELİM

Başkan Yılmaz, Fotoğraf yarışmaları ile şehrin profesyonel fotoğrafçılarının bugüne kadar fark edilmeyen yerlerini çekerek fark edilmelerini sağladıklarını ve Karesi Belediyesi takvimine işlediklerini anlattı. 2014’de çekilen fotoğraflar ve bugün ki haliyle aynı yerlerin fotoğraflarının çekildiğinde değişimin fark edileceğini söyledi. Zihinsel dönüşüm Dünyanın farklı metropollerin de görülüyor örneğin bir bisiklet yolu. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde bisiklet yolları geçiyor. Bu zihinsel dönüşümü sağlayabiliriz. Şehrin sahibi hep birlikte olalım ve güzellikleri koruyalım. Bunu sizlerin desteği ilede sağlayacağız. Basında bir bakış açısı sunmalı bunu birlikte sağlayacağız. Doğru bir iş yapma adına bunu yaptık ve geliştirmek istiyoruz.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ YAPTIK BAŞARDIK

4,5 yıldır bize bir fırsat verildi. Bu şehre hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye olarak kendi başımıza belediyeyi yönetmiyoruz. Ben belediyeciliği nasıl yapılır? Dediğimde AK Parti belediyeciliği şöyle tanımlamış. Bir şehirde 3 yıl üst üste seçilebilir inşaları ikna edebilirsiniz. Oy alabilirsiniz ancak kaçamayacağınız bir konu var. Şehrin gelişmesi ve değişmesi. Biz sizin kazanmanıza önem verdiğimizden daha çok şehirlerin gelişimine önem veririz. Şehrin gelişmesi için doktrin veriyoruz.5 yıllık planınızı yapın. AK Parti Belediyeciliğinde önemli noktalar var. Birincisi katılımcı belediyecilik. Başkan olduktan sonra parti rozetini çıkarıp şehrin her yaşayanına ihtiyacı olana hitap etmek zorundasınız.

SANAT VE KÜLTÜR’ÜN YAŞADIĞI KARESİ

Bir şehirde sanat, kültür yoksa kargaşa vardır. Şehirdeki insanlar da kavga ve hırçınlık vardır. Sosyal belediye olmak zorundasınız. Komşusu açken tok yatan bizden değildir mantığı ile sosyal belediyenin üstlenmesi lazım.Doku analizi yaparak kapı ardında nasıl hayatlar yaşanıyor siz bu belediyeciliği yaparken nasıl belediye olursunuz bunu tespit edebilmek için çalışır. Çevreci bir belediyecilik Kişi başı tükettiğimiz su az. Gelişmişlik düzeyi çok olsun. Öğrencilerin yaşamını kolaylaştıracak hizmetler sun gibi tanımlar var. Havanın temizliği, araçların rahat hareket etmesini sağlama hizmet belediyeciliği gibi…Biz bütçemizi baştan ayarladık. 2019 a söz verdiklerimizi bir bir yerine getirdik.

SINIRSIZ TALEBE İMKAN YARATMAK

Başkan Yılmaz “Sınırsız talep ve ihtiyaçları sınırlı imkânlarla karşılamaya iktisat diyoruz. Mühendislikte en sağlamını ucuza ve kısa zamanda yapma. Peki Belediye Başkanlığı? Oda insan kaynağı ve finansı doğru zamanda doğru yerde kullanmaya diyorum” dedi. Asfaltı bir günde yapıyoruz. Binaları 9 ayda bitiriyor. Büyük tesisleri 20 ayda bitiriyoruz. Bir kişi 20 ayda emeklemeye anca başlıyor. İlkokulu 4yılda bitiriyor. Birşeye hazır mı? Değil. Ortaokulu 4 yılda bitiriyor. Liseyi 4 yılda. Peki göreve hazır mı? Değil. Yaş olarak demlenmesi tecrübe alması yani bir zamanın geçmesi gerekiyor. İnsanların iyi eğitim alması gerekiyor. Okullarımızla, Gençlik Spor, Sosyal İl müdürlüğü işle birlikte çalışıyoruz.

VALİ KAVGA ETTİ BÜYÜKŞEHİR KAVGA ETTİ BEN TARAF OLMADIM

Münakaşa tarafı hiç olmadık. Valilerimiz kavga etti. Büyükşehir Belediye Başkanlarımız kavga etti. Siyasilerin pek çoğu kavga etti. Siz benim bir kavganın tarafı olarak gördünüz mü? Biz her zaman bir masada oturur derdimizi anlatır konuşuruz. Aslı mesele Karesi, asıl mesele Balıkesir’dir. Kendi kişiliklerimizi bir kenara koyar süreci nasıl götürürüz ile herkesle uyum içinde çalışırız.

30 MART 2019 SEÇİM GÜNÜ İÇİN UYGUN DEĞİL

Türkiye’de bir seçim var. Yasal olarak seçimlerimizin yapılma tarihi 30 Mart 2019.Şartlar gereği konuşulan seçimlerin öne alınması. Belediye olarak planımızdan uzaklaşmış oluruz ancak ülke menfaati için daha iyi bir noktada oluruz. Çünkü Mart ayında seçimlerin yapılmasının Belediye çalışmaları açısından pek bir faydası yok. Bütçe Ekimde mecliste onaylattırılıyor ve Ocakta da kullanmaya başlıyorsunuz. Ocaktaki bütçeyi kullanmak ise yeni adaylara haksızlık oluyor. Bütçeyi kişinin kendisinin orada yapması gerekiyor.5 yılda bir seçimlerin yapılmasının ve Ekim ayında seçimlerin yapılması Türkiye açısından ve adaylar açısından daha hayırlı olduğunu söylüyorum. Hizmetlerini yapan mevcut belediyelerde hizmetlerini bitirip açabilir. Mevsimsel olarak Martta seçime gitmek halkında tercih ettiği bir durum değil.

KATILIMCILIKLA GELEN TEMSİL

Katılımcı Belediyecilik konusunda kendimizi iyi ifade ederek örnek belediye seçildik diyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Genel Merkezi tarafından davet edildiklerini belirterek; “genel merkezimiz ne yapıyorsanız bunu bir kimliğe dönüştürün” dedi. Bizde dönüştürdük. Beğenildi bu güzel dedi ve tüm Belediyelere bunu yayalım diyerek sekreteryasını da bizim yürütmemiz istendi. Hazırladığımız program bütün Belediye Başkanlarının ölçümü yapılıyorken kullanılıyor. Şehrimiz adına önemli bir konu.Bir diğeri Karesi 4 yıllık bir Belediye. Pekçok Büyükşehir var ve reklamları oluyor ancak Karesi Belediyesi, Uluslararası sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda mecliste yürütme kurulu üyesi odu. Türkiye’yi temsilen Fransa’ya geçtiğimiz günlerde ben gittim. Herhangi bir aksilik olmazsa Temmuzda yine bir toplantı gerçekleştirilecek. Dünya da 17 tane sürdürülebilir kalkınma var. Karesi Belediyesi olarak temsil noktasında Türkiye’yi ben temsil ediyorum.3 raporumuz var.172 şehri kapsayan ülke dışındaki ve Ortadoğu’daki Türkiye adına 3 rapor sunacağım. Karesi olarak dikkat çekmeyi başardık.

YURT DIŞINA ÇOK ÇIKIYORUM

FETÖ operasyonlarının devamında yurtdışı yasağı olanlar var. Siz çok sık olarak yurtdışına gidip geliyorsunuz böyle bir durum var mı? Sorusuna Başkan Yılmaz, Ben 15 Temmuz gününde de yrt dışındaydım. Yurt dışına çok çıkıyoruz. Bu işleri temsilen yurtdışına en çok çıkan Belediye Başkanı sanıyorum ki benim yanıtını verdi.

BİZ İŞİ BİLİRİZ PARAYI İYİ YÖNETİRİZ

“Çözüm odaklı bir belediyeyiz. Paramız bereketli diyen Başkan Yılmaz ne kadar borcumuz var sorusuna borcumuzu ödeyebilecek kadar deriz. Bu mantık ile parayı yönetiyoruz. Biz işi biliriz. Bütçe uygun değil diyerek hiçbir projeyi geri çevirmedik. Ödenebilecek olduktan sonra neden borç olmasın. Zaten çok borçlanan bir belediye başkanı da bir dahaki dönem başkan olmaz. Başka bir şey yapar. Bizim paramız bereketli. Bütçemiz en büyük nüfusa sahip olmamıza rağmen 3.bütçe sıralamada. Köylerimizdeki hizmetlerimizi bitirdik. Üzerimize vazife olmayan pekçok işe de yatırım yaptık. Milli Eğitimin okullarına. Niye mi? Çünkü orada okuyanlar bu şehrin çocukları ve onlarla çok işimiz var. Onlar bu şehri sahiplenecek ve lokomotifi olacak güçler.”

İDDİALIYIM BİR KİŞİ ÇIKMAZ!

Okullarda yaptıkları çalışmalardan memnuniyet olduğunu belirten Başkan Yılmaz okul öğrencilerinin spora teşvik edilerek çalışmaları sonucunda şampiyonluklarda elde edileceğine inancının tam olduğunu söyledi. Okul önlerinde kavgalar, kötü alışkanlıklar en aza indi.6bin spor yapan öğrencimiz var. Bu sene 13bin öğrencilik yaz okulu programı yaptık.1 Temmuzda yaz okullarımız açılıyor. Yüzme kursları okul bahçelerindeki havuzlarda yapılıyor. Bu hizmetlerden memnuniyetse bize iletiliyor. İddialıyım. Biz dertliyiz bu konuda derlendik. İhtiyacım vardı ilettim ama çözülmedi diyen bir kişi çıkmaz!

AVLU’YU ELEŞTİRENLER OLDU

“Hayalimde bir Belediye Başkanı olmak yoktu ancak Başkan olsam bunu böyle yapmazdım dediğim çokşey vardı. Vatandaşlarımızın zihinsel olarak hazır olduğu projeleri önemsiyoruz. Avlu en çok eleştirilen bir proje değil mi? Eleştirenler orada en çok kahve içenler. Öz eleştiride yapmak gerekir. Olmaz diyenler misafiri geldiğinde şimdi oraya götürüyor. Zihinsel olarak ta ön yargılardan uzaklaşmak gerekir. Bisiklet yolu da böyle önce eleştirenler sonra kendileri kullanmaya başladıkça değişim gösterecekler.” (Bu bir Merhaba Haberidir)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu