GündemKöşe Yazıları

Akın Büyükşehir’e mi?

24 Haziran’da Türkiye seçime gidiyor. 2 ay sonra hepimiz sandıklarda oylarımızı vereceğiz. Türkiye yeni bir döneme girecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi yürürlüğe girecek başbakanlık tarihe karışacak. Bir çok şey değişecek Türk siyasi hayatında.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’nin seçimlere girebilmesi için 15 CHP’li milletvekili partilerinden istifa ederek İYİ Partili oldular. İYİ Parti mecliste grup kurma gücüne erişti. Bu milletvekillerinden biri de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözbebeklerinden olduğu söylenen ve Başdanışmanlarından Balıkesirli Ahmet Akın. Akın, artık İYİ Partili. Ancak gönderdiği mesajlarda İYİ Parti takını kullanmıyor. Balıkesir milletvekili yazıyor imzalarında.

Bu da partisinin verdiği görev için böyle bir tercihte bulunduğunu gösteriyor. Tabi Akın’ın İYİ Partili olması ile milletvekili olma yolu da kapandı. Diğer 14 vekil içinde aynı şey geçerli. Hiçbiri tekrar milletvekili olamayacak partilerinden.

Akın’ın ismi yıllardır Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığı için geçiyor. Kendisi bu konuda pek renk vermemeye çalışsa da gönlünden geçtiği mağlum. İtirazda etmiyor bu tür söylemlere. Sadece CHP tabanında değil, diğer siyasi partilerin tabanlarında da Akın ismi konuşuluyor.

Hatta Edip Uğur’un görevinden ve partisinden istifasından sonra Uğur’u seven AK Partili kesimde Akın’ı işaret ediyor sohbetlerinde.

Balıkesir’de bir Akın rüzgarı var 30 Mart yerel seçimleri öncesi. Seçimleri rahatlıkla alacağı söyleniyor Akın’ın. Tabi siyaset bu. Hele Türkiye’de 1 günde, hatta 1 saatte pek çok yeni gelişmelerin yaşandığı ülkemizde hiçbir şey, hiçbir partinin başarısı kesin değil.

CHP Liderinin gözdesi olduğu söylenen ve Başdanışmanlarından Akın’ın parti içinde ve bu rüzgarla kolay harcanmayacağı kesin. Ne diyelim milletvekili olmuyorsa Akın, seçimlerden sonrsa CHP’nin Büyükşehir adayı olarak gösterilme ihtimali yüksek.

Hayırlı olsun diyelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu