GündemEkonomiSiyaset

Akın “Ekonomi yönetimi sıkıntılı”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ekonomi yönetiminden büyük endişe duyduklarını söyledi. Akın, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına getirilen Damat Berat, enerji sektörünü 51 milyar dolarlık borçla bıraktı. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi nasıl yönetecek. Endişe ediyoruz” dedi.

CHP’li Akın yaptığı yazılı açıklama, piyasaların ekonomi yönetimi açıklandıktan sonra ciddi tepkiler verdiğine dikkat çekerek, dövizin rekor üzerine rekor kırmasının ekonomi yönetimine olan güvensizliğe işaret ettiğini ifade etti. “Piyasalar, Cumhurbaşkanının ‘inandığı’ kadar damat bakana inanmıyor” diyen CHP’li Akın şöyle devam etti: “Geleceği öngörmek için veriler ortada. Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yönettiği enerji sektörünün büyük döviz borcu, dövizdeki artış yani TL’deki değer kaybıyla birlikte sürdürülemez hale geldi.

51 milyar dolarlık kredi borcu bulunan sektörün durumu ortada. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi nasıl yönetecek. Endişe ediyoruz.”Ekonomide yapısal sorunlar olduğuna dikkat çeken CHP’li Ahmet Akın, Türkiye’nin enerjide “darboğaz” sorununun eşiğinde olduğunu vurguladı. Akın, kurdaki artış ile beraber ABD-İran geriliminin petrol ve doğalgaz fiyatlarında yükseliş trendine gireceğini Rusya’nın da doğalgaz fiyatlarını artıracağını belirterek, “Tek endişemiz bütün bu zor dönemde vatandaşımıza yansıtılacak her türlü zamlar” diyerek sözlerine tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu