GündemEkonomiSiyaset

AKIN ‘‘ ESNAF OLMADAN EŞRAF OLMAZ’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın “Alın terini ekmeğine katık eden esnafımıza sahip çıkmak bizim görevimizdir. Benim başkanlığımda Balıkesir’de esnafımız para kazanmadan dükkanını kapatmayacak. Esnaf olmadan eşraf olmaz” dedi.

“Benim başkanlığımda Balıkesir’i ortak akılla birlikte yöneteceğiz, Balıkesir kazanacak” diyen Ahmet Akın, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ziyaretinde Balıkesir esnafının sorunlarına yönelik çözümlerini anlattı. Ahmet Akın, Oda Başkanı Fehmi Erdem ve yöneticileri ile yaptığı ziyarette şunları söyledi: “Esnafımız için en önemli konu esnafımız ile ilgili karar alınırken onların da görüş ve önerilerinin alınması. Bu önemli konu benim ilkem. Benim başkanlığımda esnafımız ile alınacak kararlarda esnafımızın onayı alınacak. Esnafımızın sorunu benim sorunumdur. Sorunları takip etmeyeceğim, sahipleneceğim. Sorunları sahiplenmeden çözemeyiz. Onun için ortak akılla hep birlikte Balıkesir’i yöneteceğiz. Alın terini ekmeğine katık eden esnafımıza sahip çıkmak bizim görevimizdir. Esnaf olmadan eşraf olmaz.”

‘‘KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRACAĞIZ’’

Ahmet Akın daha sonra Balıkesir Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Tarım ve hayvancılık başkenti olan Balıkesir’in verimli topraklara sahip olduğunu dile getiren Ahmet Akın, Balıkesir’in kırsal zenginliğini çok iyi etüd ettiklerini projelerinin kırsal kalkınma üzerinde yoğunlaştırdıklarını söyledi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir İş Kadınları Derneği Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı toplantıda da Balıkesir’in kalkınması ve bu kalkınma çerçevesinde kadınların istihdama katılmaları için projelerinin hazır olduğunu belirtti. Akın, “Benim başkanlığımda kadınlarımız için istihdam imkanlarını artıracağız. Kadınlarımız iş sahibi olacak, ekmeğini kazanacak. Evinin gelirine katkı sağlayacak. Çocuklarını okutacak” diye konuştu. Ahmet Akın günün son ziyaretini Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne yaptı. Burada Birlik Başkanı Cemalettin Özden ve birlik yöneticileri ile bir araya gelen Ahmet Akın, Balıkesir’in tarım ve hayvancılıkta hak ettiği yeri alacak projelerinin hazır olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu