GündemSiyaset

AKIN: RENK KÖRLÜĞÜ ENGEL OLMAMALI

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Diskromatopsi (Renk Körlüğü) olan vatandaşların Emniyet Teşkilatı’nda ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışabilmeleri için kanun teklifi verdi.

Akın, “Ülkemizde Diskromatopsi (Renk Körlüğü) olan vatandaşlarımız, Emniyet Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Grafiker, İtfaiye, Elektrik ve Elektronik, Tekstil, Göz Doktoru, Pilot, Denizci vb. birçok meslek gruplarında renk körlüğünden dolayı hizmet verememektedir. Milyonlarca vatandaşımız bu mesleklerden birinde hizmet vermek, Emniyet Müdürlüğünde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almak bu vatana hizmet etmek için bu engelin kalkmasını beklemektedir.

Renk körlüğü birçok ülkede çalışma alanında engel teşkil etmediği için sorun olmaktan çıkarılmıştır. Renk körlüğü ehliyet, silah ruhsatı, silah taşıma ve kullanmanın olduğu meslek gruplarında engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Özel Güvenlik görevlileri için renk körlüğü engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Emniyet Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlarda da renk körlüğü sorun teşkil etmediği için kaldırılması pek çok vatandaşımızın bu mesleklerde iş gücüne katılmasını sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu