GündemSiyaset

AKIN “TERMİK SANTRAL SAYISI ÇOK”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Türkiye’nin son 6 ayda elektirik üretiminde kullanılan ithal kömürde artış kaydedildiğini söyledi.

Akın, “Milli enerji diye yola çıkanlar direksiyonu ithal kömüre kırdı” dedi.

CHP’li Ahmet Akın elektrik üretimindeki kaynakların dağılımında ciddi değişimler yaşandığını belirterek, bu yılın ilk 6 aylık döneminde üretilen elektriğin miktarında en büyük payın yüzde 36.8 ile kömür santrallerine ait olduğunu ifade etti.

AKP’nin “yerli ve milli” enerji politikalarının inandırıcılığı olmadığını sık sık dile getirdiklerini vurgulayan Akın şöyle devam etti:”Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verme politikası izlediklerini söyleyip ithal kömüre dayalı santrallerin üretiminde ciddi bir artış yaşandı. Geçen yılın ilk altı ayında 22.1 milyar kWh elektrik üreten ithal kömür santralleri bu yılın aynı döneminde 28.7 milyar kWh’lık üretim rakamına ulaştı. Böylece bu tip santrallerin toplam içindeki payı yüzde 16’dan yüzde 20.2’ye çıktı.

AKP nin milli yerli aldatmacası dur durak bilmiyor İthal kömürün payı 4 puan yükseldi. Milli enerji diye yola çıkanlar direksiyonu ithal kömüre kırdı.”Türkiye’nin enerji ihtiyacına uygun bir enerji politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirten CHP’li Akın, Hükümetin milli politika adı altında ve Türkiye gerçeklerinden uzak bir şekilde yerli kömüre dayalı çok fazla termik santral kurduğunu ifade etti. Akın, Türkiye gerçeklerine uygun olarak yenilenebilir enerji politikaları üretecek siyasi bir iradeye ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu