Gündemİlçe Haberleri

AKIN ‘’VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN’’

Susurluk Ümiteli Mahallesi’nin “Köy Kahvesi” Belediye tarafından kapatıldı. Mahalle sakinlerinin büyük tepki gösterdiği olayı gündemine alan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Mülkiyeti köy muhtarlığındayken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen köy kahvesi ihalesi gerçekleştirilemediği için Susurluk Belediyesi tarafından kapatıldı. Köy Muhtarı Suat Acar, sözleşmesi 1 Ocak’ta biten kahveyi geçici olarak düne kadar halkın kullanımına açık tutuyordu. Ancak Susurluk Belediyesi mülkiyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait köy kahvesini 6 Ağustos Pazartesi günü kapattı.

Muhtar Suat Acar, kendi imkanları ile vatandaşların taleplerini karşıladığı köy kahvesinin kapatılmaması için girişimlerde bulunduğunu ancak Susurluk Belediyesi’nin kahveyi kapattığını söyledi. Acar, “Köy kahvesinin ihalesini 6 aydır yapmadılar. Bin 500 lira ihale bedeli var. KDV ve stopajı ile Bin 800 lirayı buluyor. Kimse ihaleye girmiyor. Kendi imkanlarımla kahveyi 6 ay boyunca açık tuttum. Elektrik ve su parasını ben ödedim. Vatandaşlar mağdur olmasın diye muhtar olarak görevimi yerine getirdim. Vatandaşlarımızın sahipsiz bırakılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ümitelilileri mağdur eden konuyu gündemine aldığını belirterek, çözümü için yetkililerle görüşeceğini söyledi. Akın, şunları söyledi:

“Köy kahveleri kültürümüzün birer parçası yaşam alanlarıdır. Vatandaşlarımızın köylerdeki adeta ikinci evidir. Sosyal hayatıdır. AKP’li belediyeler sosyal hayata mühür vuruyor. Cumhurbaşkanının 100 günlük icraat programında bile 5 bin köy konağının yapılacağı hedeflenmiş. Ama AKP’li belediyeler Balıkesir’de şuursuzca bir yerleri kapatıyor. Bandırma’da bir benzerini yaşadık. Bandırma Belediyesi tarafından engellilere tahsis edilmiş bir kafe, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldı. Şimdi de Susurluk Belediyesi tarafından Ümiteli de yaşanan bir olay var! Bakınız hep AKP’li belediyelerin görev alanı! Amaç, kapatmak değil halkın kullanımındaki yerleri daha da kullanılabilir hale getirmek olmalı. Çözümsüzlük değil, çözüm üretmeli. Çözüm üretmek, yapıcı olmak belediyecilik anlayışının en temel ilkesi olmalıyken, ‘kapattım’ oldu anlayışı halkta karşılığı olmayan basiretsiz bir yönetim şeklidir. Bu kabul edilemez. Ümitelili vatandaşlarımızın bu mağduriyeti en kısa zamanda giderilmeli.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu