GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AKŞENER’İN HEDEFİNDE BÜYÜKELÇİ VARDI ‘’HELEN’İ GÖREVDEN ALIN!’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, Cumhuriyet resepsiyonunda Helen kıyafeti giyen Büyükelçi ile ilgili de sert konuştu.

FETÖ’ün siyasi ayağının tespit edilmesi gerektiğini belirten Akşener, Meclis’te verdikleri araştırma önergelerinin, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildiğini aktardı. FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkmasının istenmediğini öne süren Akşener, “Hain FETÖ örgütünün eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi. Çaycısı, çorbacısı bulundu ama siyasi ayağı hala ortaya çıkarılmadı. Ahtapot gibi her tarafı sarmış bu örgütün siyasi ayağının olmaması mümkün mü? Bu ihanet şebekesinin hiç milletvekili yok muydu? Hiç grup başkanvekili yok muydu? Hiç bakanı yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Milletimiz bu sorulara cevap istiyor.” diye konuştu.

‘’HELEN’İ HEMEN GÖREVDEN ALIN’’

Akşener, ‘’Liyakat konusunda ne kadar haklı olduğumuzu gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Helen kılıklı büyükelçi rezaletini biliyorsunuz. Türk milletini temsil ettiğiniz unutmuş tanrıça Helen kıyafeti giyiyor. Bunu da Türk cumhuriyetinin resepsiyonunda yapıyor. atadığı rektör Allah’a şirk koşuyorsa atadığı büyükelçide bunu yapar. Milletin değerlerinden utanmayan o büyük elçiyi düzeltiyorum Helen’i hemen görevden alacaksınız” ifadelerini kullandı.

‘’KRİZ ÇOK DAHA AĞIRLAŞACAK’’

Akşener, AK Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirerek, “Basiretsiz kararları ve tutarsız politikaları nedeniyle, krizin çok daha ağırlaşacağı günlere doğru yol alıyoruz.” dedi. Bankaların kredi vermediğini, verilen kredilerin geri dönmediğini ve sanayi üretiminin her geçen gün düştüğünü iddia eden Akşener, “Ekonomik güven endekslerinin tamamı geriliyor. Konkordatoların ardı arkası kesilmiyor. Fabrikalar yanıyor. ‘Dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğiz’ diyorlardı. İlk 20’deki yerimizi bile kaybetmek üzereyiz.” değerlendirmesini yaptı. Yıllardır üretmeden, dışarıdan borç alındığını savunan Akşener, “Parayı betona gömerek oluşturdukları yalancı baharın da sonuna geldik. Kredi faizleri, kurdaki artışlar ve firmaların nakit sıkıntısı nedeniyle, üretim tamamen durma noktasına geldi. Enflasyon canavarı yüzde 25.2 ile son 15 yılın zirvesini gördü. Enflasyondaki artış nedeniyle tüketim de durma noktasına geldi.” diye konuştu” diye sordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu