GündemEğitimİlçe Haberleri

ALTIEYLÜL’DE BENGİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

BENGİ projesi kapsamında Altıeylül’de BENGİ ve EBA programlarında başarı gösteren okullar, öğretmenler  ve öğrenciler ödüllendirildi.

Balıkesir’de eğitim öğretimin kalitesini arttırmak, bilgiye ulaşma yollarını öğretmek, bilgi ve becerileri geliştirmek adına Balıkesir Valiliği himayelerinde hayata geçirilen Bengi Projesi kapsamında Altıeylül ilçesinde olağanüstü gayret ve çabalarından dolayı 84 öğretmen ve idareci başarı belgesi ile ödüllendirilirken “Ailemle Okuyorum 20’de En Az 20 Dakika” etkinliği kapsamında her ay 1 veli ve 1 öğrenci de ödüllendirildi. Bengi Projesi kapsamında Altıeylül’de Şehit Ömer Faruk Bol İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’na kodlama atölyesi kuruldu. Yarış Ortaokulu’nda düzenlenen törene Altıeylül İlçe Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ödemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YILDIZ “BENGİ PROJEMİZ DEĞİL SEVDAMIZ”

Bengi Projesinin sevdaya dönüştüğünü söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bengi artık bir proje değil sevdaya dönüştü. Bengi ile hedefimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarını benimsemiş, kendisiyle barışık teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen gençler yetiştirmekti. Altıeylül’den Savaştepe’ye Savaştepe’den Marmara’ya kadar Bengi’nin ulaşmadığı şehrimiz kalmayacak demiştik. Bengi ruhu Türkiye’ye yayıldı. Pek çok ilden arayanlar var. Müdürlerimiz, yapmış olduğumuz bu projeyi takip ettiklerini ve kendileri de başlatmak istediklerini söylüyorlar. Bu bize gurur veriyor. Çok ciddi anlamda güzel işler yapan okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz var. Emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇELİK “ALTIEYLÜL’DE BENGİ”

Altıeylül’de bulunan tüm okullarda 3D tasarım ve kodlama konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla seminerler verildiğini belirten Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, “Bengi eğitiminin öğrencilerimiz üzerindeki etkisini görmekteyiz. Bu kapsamda pek çok etkinlik yaptık. Yapılan tüm çalışmaların sonucunda okul ve kurumlarımızdan gelen raporlara göre, BENGİ ve EBA bayrağı ile sertifika almaya hak kazanan okul, öğretmen ve idarecilerimize bu takdimleri gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin mühendislik mesleğine yönlendirilmesi amacıyla ‘Üreten Nesil Gelişen Toplum’projesi  kapsamında tanıtım seminerleri düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim portalı olan EBA’nın tüm okullarımızda öğretmen ve öğrencilerin etkin kullanımı ile ilgili olarak ilkokulu, ortaokul ve lise kategorilerinde 3 okula EBA bayrağı verildi. EBA’nın etkin kullanımı ile ilgili olarak 3 öğretmen ve 3 öğrenciye teşekkür belgesi verildi” dedi.

KAYA “OKUMAYA ÖNEM VERMELİYİZ”

Bengi Projesini çok önemsediklerini söyleyen Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, “Bengi Projesinin çok olumlu sonuçları olduğunu görüyorum. Sahada da bu izlenimi gördüm. Bu proje kapsamında destelerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz öğrencilerimiz için  tüm emekleri sarf ediyorlar. Biz okuma noktasında diğer ülkelerden bir adım daha gerideyiz. Burada biraz çaba sarf ederek okuma oranımızı arttırmalıyız” şeklinde konuştu. Ali Osman Ata

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu