Gündemİlçe Haberleri

ALTIEYLÜL’DEN ÇOCUKLARA BAYRAMLIK

Altıeylül Belediyesi’nin sosyal yardım merkezi olan Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) bünyesinde oluşturulan Giyim Mağazası’ndan bayram öncesi 1041 çocuk giydirilecek.

KIYAFETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

2017 yılından itibaren ALGEM Bünyesinde hizmet veren Giyim Mağazası her yaştan, erkek ve kadın olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşın ihtiyacını karşılamaya hazır. 2. el ve sıfır kıyafet dağıtımı olarak kurulan Giyim Mağazası, kamu kurum kuruluşları ve firma sahipleri ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda bağış yoluyla verilen sıfır kıyafetler ile hizmet vermeye başladı. Balıkesir firması Uçarlar Giyim Sanayii ile başlayan ilk etap kıyafet bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sonrasında, Altıeylül Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Altıeylül Kaymakamlığınca başlatılan çalışma ile LC Waikiki firması tarafından 2 tır dolusu 60 bin parça giyim eşyası ALGEM Giyim Mağazası’nda ihtiyaç sahiplerini bekliyor. Karesi Belediyesinden edinilen bilgiye göre ALGEM tarafından yapılan İnceleme ve Değerlendirme Kurulunca verilen karar doğrultusunda 250 öksüz ve yetim ile 841 ihtiyaç sahibi çocuğun bayram öncesi kıyafet ihtiyaçları ALGEM bünyesindeki Giyim Mağazasından karşılanmaya başladı.

“ÇOCUKLARIN BOYNU BÜKÜK KALMASIN”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. Özellikle Atıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) bizim göz bebeğimiz. Bütçesini 10 kat artırdık. Altıeylül sınırlarında dokunmadığımız ihtiyaç sahibi kalmasın istiyoruz. Sosyal Marketimizin yanı sıra, Giyim Markette de büyük ilerleme katettik. 2018 başlarında 250 yetim ve öksüz çocuğumuz olmak üzere 841 ihtiyaç sahibi çocuğumuzun kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılamıştık.

Şimdi ise, müracaatlarımız doğrultusunda LC Waikiki firmasından 2 tır dolusu 60 bin parça giyim eşyasını Giyim Marketimiz aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayram evlatlarımızın yüzü gülsün, boynu bükük kalmasın, çiçek gibi giyinsinler, anne ve babalar yokluk karşısında ezilmesin istiyoruz. Nerede bir mazlum, ihtiyaç sahibi varsa ona dokunmak, mağduriyetini gidermek boynumuzun borcu. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, huzur ve kardeşlik içinde sevgi ikliminin hâkim olduğu nice bayramlar dilerim”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu