GündemEkonomi

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Kuyumcu Cengiz Eratalay, altın fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirten güncel altın fiyatlarını MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Altın fiyatları haftaya yükselişle başlamıştı. Küresel piyasalarda doların değer kazanmasıyla birlikte altındaki dengeler de değişiyor. Altına eskisi gibi rağbet olmadığını söyleyen Kuyumcu Cengiz Eratalay, yatırım için altını tercih edecek olan vatandaşlara da önemli tavsiyelerde bulundu. Altın fiyatları ise şu şekilde; Çeyrek Altın 402 TL, gram altın 232 TL, Cumhuriyet Altını 1.573,00 TL, Yarım Altın 753,10 TL.

‘’ALTIN FİYATLARI YÜKSEK’’

Altın fiyatlarının yükselişte olduğunu söyleyen Kuyumcu Cengiz Eratalay, ‘’Türkiye’nin dışında süregelen olaylar altın fiyatını etkiliyor. Dünyada yaşanan küresel gelişmeler, doların değer kazanması altına da yansıdı. Altın fiyatları yükseldi. Çeyrek altın 402 lirayı gördü. Artık düğünlerde altın takılmıyor. Çünkü bütçeleri aşmaya başladı’’ ifadelerini kullandı.

‘’ALTINA RAĞBET AZALDI’’

Düğün sezonunun bile sönük geçtiğini belirten Kuyumcu Eratalay, ‘’Eskiden düğün sezonlarında altın kazandırırdı. Fiyatlar düşer talep artardı. Ama ne yazık ki altına da talep azaldı. Altın fiyatlarını gören vatandaş almaktan vazgeçiyor. Yalnızca yatırım için altını tercih edenler altın almaktan vazgeçmedi’’ dedi.

‘’ALTINA YATIRIM KAZANDIRIR’’

Yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Kuyumcu Eratalay, ‘’6 ay ya da 1 yıllık süre içerisinde yatırım yapmak isteyen vatandaşlar altını tercih edebilir. Uzun vadede her zaman gayrimenkul kazandırıyor. Son günlerde gayrimenkul iyice değerlendi. O nedenle yatırım amacıyla altın da kazandıracaktır’’ dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu